cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

10 april 2020 door Willem J. Ouweneel

Pasen in coronatijd: leven in een tijd dat de dood rondwaart!

In deze coronatijd, waarin de dood zich zo massaal onder ons verbreidt, biedt Pasen een boodschap van leven. De historische, lichamelijke opstanding van Christus vormt het hart van het christelijk geloof. Geen wonder dat zovele aanvallen juist op de opstanding zijn gericht.

Er zijn wat de opstanding van Jezus Christus betreft maar drie mogelijkheden: óf zij is een illusie, een vorm van zelfbedrog waaraan een aantal goede mensen ten prooi gevallen is; óf zij is de geraffineerdste, verderfelijkste leugen in de geschiedenis, door kwade mensen verspreid, die miljarden laaghartig hebben misleid; óf het is het belangrijkste, indrukwekkendste en invloedrijkste feit in de wereldgeschiedenis. Eén ding is zeker: het geloof in de opstanding van Jezus vormt het hart van het christendom. Niet een zedenprediking van liefde en gerechtigheid vormde de boodschap van Jezus’ eerste getuigen, maar de verkondiging van het feit van de opstanding (Hand. 2-5). De opstanding is het noodzakelijke bewijs van de kracht en de goddelijkheid van Jezus van Nazareth, van het volbrachte verzoeningswerk en van de overwinning over de satan en zijn machten en de absolute voorwaarde voor de vergeving en verlossing van de gelovigen en voor een nieuwe levensweg. Sinds Jezus’ opstanding zal van hen die het evangelie gehoord en begrepen hebben, alleen degene die met het hart gelooft dat God Hem inderdaad uit de doden heeft opgewekt, behouden worden.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- Wat kunnen evangelischen van de traditionele kerken leren?
- GerGem-predikanten bekritiseren aloude verzoeningsleer (maar vergeten in de spiegel te kijken)
- De rijkdom van de Psalmen: denk aan Israël en er gaat een wereld voor je open
- Waarom ik als niet-gereformeerde wél blij ben met de Dordtse Leerregels
- Slavernij in de Bijbel: een excuus voor het tot slaaf maken van zwarten?
Meer over Willem Ouweneel »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen