cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan-Willem Grievink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

28 juni 2022 door Jan-Willem Grievink

Onze menselijke denkkaders zijn een gevangenis (maar God stijgt daarbovenuit)

God heeft op aarde etalages waarin mensen, zelfs al lezen ze nooit de Bijbel, toch iets kunnen zien van de glorie van God, zo maakte ik duidelijk in dit artikel. In vijf vervolgartikelen wil ik stilstaan bij die vijf etalages en uitleggen hoe ze werken en hoe ze worden aangevallen.

Als eerste de etalage van de schepping die in verval is geraakt. Gods schepping, de natuur, steunt en kreunt. Niet alleen doordat we als mensen niet goed omgaan met de schepping, dat zeker ook, maar vooral ook doordat we de schepping loskoppelen van God. De mensheid omarmt de evolutietheorie die van goddelijke creatie niets wil weten. Romeinen 1 is heel stellig over dat soort denken. In de verzen 20 tot 25 lezen we wat er gebeurt met mensen die in de natuur God al hadden kunnen leren kennen, maar Hem daarin niet willen zien en eren.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Jan-Willem Grievink
- Jan-Willem Grievink over Openbaring: “Stop met al dat vrij-geestelijke-geïnterpreteer”
- Hoe weet je dat je een goed huwelijk hebt? 10 basisprincipes voor een duurzaam huwelijk
- Verliefdheid: een slechte basis voor een huwelijk
- Vier manieren waarop de duivel de kerk als etalage van God onderuithaalt
- Mijn christelijke standpunten maken mensen niet nieuwsgierig naar Jezus
Meer over Jan-Willem Grievink »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Wat de grenzen betreft: ene prima stuk, wat heel veel meer aandacht verdiend, dan dit korte stukje. Wat de evolutietheorie betreft, maak het verschil tussen de theorie en de wetenschap. Wetenschap is dat onze genen grotendeels overeenkomen met die van apen. Theorie is dat dat spontaan over vele miljoenen jaren heeft plaats gevonden. En besef dat evolutie gaat over de ontwikkeling van de soorten en totaal niet over het ontstaan van leven.