cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
leah
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

16 mei 2023 door Redactie

Ontroerende beelden: Nigeriaanse christenmoeder schrijft brief aan ontvoerde dochter

Afgelopen zondag werd Leah Sharibu 20 jaar. Deze Nigeriaanse christen werd in 2018 ontvoerd door Boko Haram en wordt nog steeds vastgehouden. In een indrukwekkend filmpje van Open Doors schrijft de moeder van Leah een denkbeeldige brief aan haar dochter waarin ze onder meer verteld dat haar dochter nog steeds vastzit omdat ze weigert Christus te verloochenen.

Leah werd op 19 februari 2018 samen met meer dan 100 andere christelijke schoolmeisjes ontvoerd in Nigeria. De daders hoorden bij de islamitische terreurgroep Boko Haram. Na lange onderhandelingen werden een maand later alle schoolmeisjes weer vrijgelaten. Behalve Leah. De reden: ze was de enige van de groep die weigerde om haar geloof in Jezus Christus op te geven en de islam aan te nemen. Tot op de dag van vandaag wordt ze vastgehouden. De laatste berichten zeggen dat ze is uitgehuwelijkt aan een commandant van de moslimterreurgroep. Maar haar moeder blijft een rotsvast vertrouwen houden in God, zo blijkt uit onderstaande beelden.

Rebecca's dochter, Leah Sharibu uit #nigeria is sinds 2018 #ontvoerd op 14-jarige leeftijd. Gisteren is Leah 20 jaar geworden, haar zesde verjaardag in #gevangenschap. Rebecca bid nog elke dag voor haar dochter voor bescherming. pic.twitter.com/ms8t35rUuA

— Open Doors (@opendoorsnl) May 15, 2023

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen