cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jacques Brunt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

21 februari 2023 door Redactie

Boeiende overdenking Jacques Brunt: "Gods molens malen langzaam maar zeker"

'Gods molens malen langzaam maar zeker', een gezegde die je misschien wel bekend in de oren klinkt. In deze nieuwe aflevering van de serie Levenslicht behandelt spreker Jacques Brunt tussen de molens van Kinderdijk in dit gezegde. Volgens hem is de uitspraak te vergelijken met Gods handelen in deze wereld. Dat baseert Bruns mede op Jesaja 53 vers 10 waarin het gaat over 'het welbehagen van de Heere dat door Zijn hand voorspoedig zal zijn.' Maak tijd voor wederom een inspirerende bijdrage van Brunt!

"De afgelopen dagen moest ik denken aan het volgende gezegde: 'Gods molens malen langzaam maar zeker'. Dit gezegde is trouwens alleen maar van toepassing op korenmolens. Het gezegde slaat namelijk niet zoeer op de beweging van de wieken, maar op die van de molenstenen van een korenmolen. De beweging van de wieken wordt overgebracht op de as waaraan ze zijn bevestigd en die as brengt de twee molenstenen in beweging. Tussen deze beide stenen wordt het koren vermalen tot meel, dat in de zak wordt opgevangen. Een molenaar moet dus een behoorlijke tijd wachten voordat zijn portie koren vermalen is tot meel", vertelt Brunt.

"Ik besef dat elk voorbeeld mank loopt, maar toch zou je Gods handelen in deze wereld kunnen vergelijken met het malen van de molen. Ik wil jullie graag bemoedigen met een indrukwekkend en krachtig Bijbelvers en in dit Bijbelvers ligt een duidelijke lijn naar het gezegde: Gods molens malen langzaam maar zeker'. Je kunt het vers lezen in Jesaja 53 vers 10b: 'Het welbehagen van de Heere zal door Zijn hand voorspoedig zijn.' Het welbehagen van God is een wat moeilijke uitdrukking, maar heeft alles te maken met Gods plannen en Zijn voornemen. Wat de Heere heeft voorgenomen om te doen, dat gaat gebeuren. Daar word ik ontzettend blij van, herken je dat?"

"De voorgenomen raadsbesluiten van God zullen hun vreugdevolle verwerking hebben. Iemand vraagt misschien: 'Maar door wie werkt de Vader Zijn plannen dan uit? "Door niemand minder dan door Zijn Zoon, de Heere Jezus Christus. Er is een oud maar tegelijkertijd heel mooi en Bijbels lied dat het als volgt bezingt: 'God is getrouw, Zijn plannen falen niet. Hij kiest de zijnen uit, Hij roept die allen, Die het heden kent, de toekomst overziet en laat van Zijn woorden geen ter aarde vallen, het werk der eeuwen dat Zijn Geest omspant, volvoert Zijn hand.' Dat is precies de hand waar het over gaat in Jesaja 53: de hand van Christus."

"De Bijbel leert dat de Heere Jezus de beloofde Messias is, de Zoon van God. Hier getuigen de profeten en de geschriften van. Hij heeft als Lam van God volkomen verzoening bewerkt aan het kruis van Golgotha en de zonde van de gehele aarde op Zich genomen. Hij is onze opgestane Heere en Hem is gegeven alle macht in de hemel en op aarde. Door Hem zal ook de wederoprichting van alle dingen plaatsvinden, Hij is de Koning van het komende Koninkrijk van God hier op aarde." 

Benieuwd naar de volledige overdenking van spreker Jacques Brunt? Bekijk dan hieronder de video terug.

Neem een kijkje op het YouTube-kanaal van Jacques Brunt

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify