cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
oranje
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

05 december 2022 door Redactie

WK-ster Oranje evangeliseert onder ploeggenoten: "Hij brengt me dichter bij God"

Cody Gakpo is op dit moment de Nederlandse ster van het WK Voetbal. De Eindhovenaar wist tot dusver drie keer te scoren. Gakpo is altijd open over zijn geloof in God en praat daar ook met ploeggenoten over, zo bleek deze week.

Het Nederlands elftal wist zich afgelopen zaterdag te plaatsen voor de kwartfinale van het WK en Denzel Dumfries was met een doelpunt en twee assists de grote man. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij Player of the Match werd. Na afloop werd hem gevraagd met welke ploeggenoot hij de prijs zou willen delen als hij er één mocht kiezen. Dumfries gaf vervolgens een bijzonder antwoord: “Dat kan er maar een zijn en dat is Cody Gakpo. Hij is een heel gelovig mens en afgelopen dagen heeft hij met ons gebeden. Hij heeft ons meegenomen in zijn geloof en hoe hij daarin staat. Dat heeft me dichter bij God gebracht. De sessies die we afgelopen dagen met elkaar hadden waren heel bijzonder. Dat heeft me heel veel kracht gegeven.”

Eerder tijdens het toernooi deelde Gakpo al Bijbelteksten op zijn social media. Nadat hij het winnende doelpunt scoorde tegen Senegal deelde hij een tekst uit Psalm 121: ‘Mijn hulp is van de Heere, die hemel en aarde gemaakt heeft. Hij zal uw voet niet laten wankelen, uw bewaarder zal niet sluimeren.’ Ook deelde hij een tekst uit 1 Thessalonicenzen: ‘Verblijd u altijd, bid zonder ophouden. Dank God in alles, want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u.’

Maar het blijft dus niet alleen bij Bijbelteksten delen op social media, ook met zijn ploeggenoten praat hij erover en wordt er samen gebeden. Eerder vertelde Gakpo al in gesprek met Soufiane Touzani dat voetbal maar een bijzaak is en dat zijn geloof in God heel belangrijk is: “Ik ga vaak naar de kerk. Daar vind ik mijn rust. Ik ervaar in de kerk heel veel rust en tevredenheid. Bij geloof is voetbal maar een bijzaak." Ook organiseerde hij in het Philips Stadion, waar hij normaal gesproken wekelijks schittert bij zijn club PSV, een kerkdienst.

Nederland speelt vrijdagavond de kwartfinale van het WK tegen Argentinië.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Wat een geweldige reclame voor onze God en het evangelie! Wat ook een voorbeeld om zo vrij het evangelie de wereld in te brengen! Veel respect voor deze man!