cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. Wim Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2022 door Jeffrey Schipper

Zouden christenen het WK in Qatar moeten boycotten? Dr. Wim Dekker antwoordt

Vanaf komend weekend vindt het WK voetbal in Qatar plaats. “Dat een regeringsafvaardiging daar wil gaan feestvieren, vind ik echt onbegrijpelijk”, stelde ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers onlangs. “Voetbal is geweldig maar mensenrechten en vrijheid zijn belangrijker.” Zouden christenen het WK moeten boycotten? Theoloog Wim Dekker gaat hier in de Cvandaag podcast op in.

ChristenUnie en PerspectieF, de jongerenorganisatie van de CU, hebben de afgelopen weken ferm afstand genomen van de mensenrechtensituatie in Qatar. Zij riepen op tot een politieke boycot. Dekker: “Wat ik me afvraag: gaan alle mensen, die tot de CU-achterban behoren, en zich hierover opwinden het WK voetbal kijken? Ik zie allerlei mensen verontwaardigd doen, maar als het puntje bij paaltje komt gaat men wél kijken. Dat vind ik echt kwalijk. Misschien heb ik makkelijk praten omdat ik niet van voetbal houd. Maar al zou ik een hele grote liefhebber van voetbal zijn, zou ik hier niet de tv aanzetten.”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Tsja, dan ook maar geen spullen meer kopen uit China. En uiteraard ook geen gas uit Qatar. En geen kolenstroom, want dat komt ook uit China.

Je stem laten horen is helemaal prima, maar dit soort boycots zijn onvermijdelijk heel selectief en daarmee hypocriet.