cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Heelal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

13 juli 2022 door Redactie

Indrukwekkende beelden van heelal kort na de schepping

De NASA heeft indrukwekkende beelden gepubliceerd die gemaakt zijn door de eind vorig jaar gelanceerde James Webb-telescoop. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisaties zijn de beelden anderhalf miljoen kilometer van de aarde gemaakt en betreft het de ‘verste en scherpste beelden van het vroege universum’.

Er zijn op de foto’s onder meer gigantisch veel sterrenstelsels te zien, die in feite laten zien hoe het heelal eruitzag kort nadat het ontstond. Dit omdat het licht van die verre sterrenstelsels er miljarden jaren over doet om de aarde te bereiken. Onder meer wetenschapper Cees Dekker is onder de indruk van de foto’s. Hij deelt op Twitter een foto en noemt dat het ‘beeld van de dag’: ‘We leren meer over Gods schepping in de allereerste momenten’, stelt hij verder.

Hij deelt een dag later opnieuw een ‘beeld van de dag’ waarop kosmisch stof te zien is. ‘Stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren’, citeert Dekker uit de Bijbel. ‘Wij zijn sterrenstof. En ook die sterren ontstonden uit kosmisch stof.’ Dekker schreef samen met Corien Oranje en Gijsbert van den Brink het boek OER, waarin ze het bijzondere verhaal over het ontstaan van de wereld vertellen. Daarbij worden wetenschap en geloof gecombineerd. Cvandaag.nl sprak destijds uitgebreid met Dekker en Oranje over het onderwerp van het boek. Klik hier om dit artikel te lezen.

Bekijk alle beelden op de website van NASA

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De grootsheid van Gods schepping is niet te bevatten. Het vraagt niet zozeer onze pogingen om een en ander te verklaren maar onze verwondering en aanbidding.