cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Diederik van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 mei 2022 door Redactie

SGP-senator hoopt op stopzetting tijdelijke coronawet: "Tijdelijk is tijdelijk"

'De accu van de tijdelijke coronawet moet niet meer worden opgeladen. Tijdelijk is tijdelijk. Hopelijk trekt de Eerste Kamer vandaag de stekker eruit en wordt deze wet uitgeleide gedaan', stelt SGP-senator Diederik van Dijk via Twitter.

Dit wetsvoorstel regelt de goedkeuring van de vijfde verlenging van de geldingsduur van de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 (Twm) met drie maanden van 1 maart 2022 tot 1 juni 2022. De huidige verlening loopt tot 1 juni. Opvallend genoeg wordt er pas na de verlenging gestemd over diezelfde verlening. Zo was het mogelijk dat er in april in de Tweede Kamer gestemd werd over een verlenging van de wet van 1 maart tot 1 juni 2022. 

Die huidige tijdelijke coronawet wordt telkens met drie maanden verlengd. Met de vijfde verlenging (die van 1 maart tot 1 juni loopt) moet de Eerste Kamer vandaag dus instemmen. Het parlement en de Raad van State willen al maanden van de Twm af. Beperkende maatregelen die de overheid oplegt, moeten goed worden geregeld en dat kan in de al bestaande Wet publieke gezondheid (Wpg), vinden zij.

Tijdelijke coronawet vervangen
Het kabinet wil dit najaar de tijdelijke coronawet vervangen door een wijziging van de Wet publieke gezondheid (Wpg), zodat er een permanente grondslag komt voor beperkende maatregelen, liet de NOS eerder weten. In de gewijzigde Wpg worden onder meer de bevoegdheden van de minister van Volksgezondheid vastgelegd voor het nemen van collectieve maatregelen bij een pandemie. Het gaat onder meer om sluiting van publieke ruimten, het houden van afstand en quarantaineregels voor mensen die naar Nederland reizen.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Ik hoop dat dit iedereen duidelijk wordt wat hier stiekem bekonkeld wordt door minister Kuiper. Dit wil je niet.