cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 mei 2022 door Jeffrey Schipper

Mozaiek verwelkomt vrouw van kleur als voorganger: goed nieuws? Andries Knevel antwoordt

Voorganger Joël Boertjens kon zich als voorganger niet voorstellen dat Mozaiek020 door twee witte mensen geleid zou worden. Zijn zoektocht naar een vrouw met een migratie-achtergrond is gelukt: Eunice Anita-Offerman uit Curaçao wordt de eerste vrouwelijke Mozaiek-voorganger van kleur. Goed nieuws? Andries Knevel gaat hierop door in de CIP Podcast.

"Boertjens droomt van een multiculturele kerk in Amsterdam-Zuidoost waarin wit en zwart, hoogopgeleid en laagopgeleid door elkaar lopen", vertelt de voormalig EO-presentator. "De meeste kerken in die buurt zijn via etnische lijnen gesegregeerd. Boertjens is ervan overtuigd dat kerken waarin vrouwen geen rol spelen in het leiderschap in deze cultuur minder toegankelijk zijn. Als je de visie hebt om in Amsterdam-Zuidoost een wervelende multiculti-kerk te laten ontstaan, is een vrouwelijke voorganger met een migratie-achtergrond een verstandige stap."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Boertjens droomt van n multicultirele kerk.Waarom?Een kerk Vol v d Geest!