cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hans Maat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2021 door Jeffrey Schipper

Moeten we blij zijn met de nieuwe 'coronafolder' van Jaap Dieleman? - CIP Podcast

Aan de hand van een nieuwe 'coronafolder' wil evangelist Jaap Dieleman ‘Nederland bereiken met de boodschap van Gods liefde en de gezegende hoop van Zijn spoedige komst’. Critici vinden dat Dieleman als 'onheilsprofeet' flirt met complotdenken. Zijn achterban juicht de folder toe, omdat de evangelist in hun ogen op deze manier het goede nieuws van Jezus zichtbaar maakt. Hans Maat deelt zijn bevindingen in de CIP Podcast.

Maat: "Deze kerel krijgt het voor elkaar om bij vijf miljoen huishoudens een folder te bezorgen. Dat respecteer ik, want welke christelijke organisatie is hier in de afgelopen tien jaar in geslaagd? Wel zou ik ervoor pleiten om samen te werken met anderen. Zowel voor de toon van je boodschap als wel voor het gevoel dat we het samen doen. Maar toch: laten we ook niet vergeten hoeveel Dieleman als evangelist in India betekent door de armste bevolkingsgroepen perspectief te geven en het evangelie bekend te maken. Laten we naast kritiek geven ook zuinig zijn om zulke rasevangelisten."

Maat spreekt van "een evangelisatiefolder met een waarschuwend gehalte". "Vergeet niet dat veel mensen slecht slapen vanwege de coronacrisisis. Wie verkondigt deze mensen de blijde boodschap? Wie laat hen weten dat Jezus de enige weg, de waarheid en het leven is? Jaap Dieleman doet dit met deze folder. Het is een kwestie van zaaien en wie weet dat iemand anders later komt oogsten. Dat is heel mooi, want evangelisatie is topprioriteit op dit moment en hoor ik te weinig in traditionele kerken."

Parallellen tussen Openbaring 13 en de huidige crisis vindt Maat helemaal niet ondenkbaar. "Wanneer in de menselijke geschiedenis hebben we zoiets meegemaakt als een QR- en mogelijke controlemaatschappij, waarbij ik mijn twijfels heb wat de motieven zijn om zo sterk op controle in te zetten. Ik weet niet of Openbaring 13 gaat over een vaccin, de coronpas of een chip. Wat Dieleman hierover schrijft neem ik tot mij en ik denk erover na. Maar laten we niet vergeten dat het merkteken van Openbaring 13 in technische zin al mogelijk is sinds 2013.

Als een soort wachter van de kerk houdt Dieleman de toekomstverwachting levend. En dat mis ik wel eens in theologenland. In die zin, zou ik zeggen: die evangelisatiefolder van Dieleman is zo gek nog niet."

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 12:40

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Verkiezingsprogramma ChristenUnie: wat valt er op? Beluister de Cvandaag podcast
- Zijn we Gods plan met Israël kwijtgeraakt en wat houdt dat plan in?
- Cvandaag podcast: Jaap Bönker en Kees van Velzen over Gods plan met Israël én de Arabieren
- Jan-Willem Grievink wijst in Cvandaag podcast op 'anti-Israëlpolitiek' VN
- Jan-Willem Grievink wijst op 'hoogmoed' christelijke klimaatactivisten: "Moderne kruisvaarders"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Nederland, Wees dankbaar dat je hier in vrijheid over het evangelie mag vertellen!!! wees nuchter en waakzaam .. de tijd is kort . Jezus Christus is gisteren heden tot in der Eeuwigheid.