cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Griekenland corona - kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 november 2021 door Redactie

Griekse kerkgangers komen zonder coronapas de kerk niet binnen

De Griekse overheid heeft besloten dat kerkgangers per ingang van afgelopen zondag een coronatoegangsbewijs moeten laten zien om de diensten bij te wonen. De christenen moeten een vaccinatiebewijs, negatieve test of herstelbewijs tonen bij het betreden van het kerkgebouw volgens de nieuwe coronamaatregelen in Griekenland, meldt de Christian Post.

De nieuwe maatregelen werden op 18 november aangekondigd. De Griekse priester Christos reageert: "Het is om onszelf en anderen te beschermen. Dat lijkt misschien een beetje moeilijk, maar we zullen ons aan de regels blijven houden. We moeten ons schikken naar de situatie." Ondanks de intentie van de kerken in Griekenland om zich aan de regels te houden, geven zij aan dat ze niet weten of ze in staat zijn de regels consequent toe te passen. Het uitvoeren van de controles vereist veel hulp van vrijwilligers, die er niet altijd zijn. Daarnaast kunnen ze richting de overheid niet garanderen dat de kerkgangers achter hun besluit zullen staan.

In Nederland hebben kerken vrijstelling van de verplichte coronacheck die op andere plaatsen is ingevoerd en andere coronamaatregelen. Kerken proberen zich alsnog te schikken naar de coronamaatregelen. Zo zijn er kerken die diensten vervroegen of cancellen na de verplichte sluitingstijd van 17:00 uur voor niet-essentiële bedrijven en horeca, naar een advies van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO). Daarnaast wordt er in veel kerkelijke gemeenten een mondkapje gedragen door kerkgangers wanneer zij niet op hun plek zitten. Andere maatregelen en adviezen voor kerken zijn het niet of zacht zingen, het ontsmetten van handen bij binnenkomst en de 1,5 meter afstandsregel.


Corona
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
- Pastor Sebastiaan van Wessem: "Het stigmatiseren van ongevaccineerden moet stoppen"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Het is te zot voor woorden, mondkapje, afstand houden, na vijf uur niet meer bij elkaar en noem maar op. Allemaal regeltjes die totaal niets met het bestrijden van het virus te maken hebben. Als men ook maar even de tijd neemt om informatie hierover te lezen komt men er achter dat dit 1 grote kolder is. Het virus is overdag voor vijf uur op vakantie?? Doe alstublieft dan iets wat wel helpt, gezond leven, sporten, vitamine D extra innemen en goed ventileren, het virus was er altijd al en zal er blijven. Blijf aub nuchter.