cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
coronapas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 oktober 2021 door Redactie

Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas

'Een voordeel van de coronapas is ook dat die van een andere orde is dan vaccinatieplicht. Wie zich niet wil laten vaccineren, wordt niet buitengesloten maar kan nog steeds uit eten', maakt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad duidelijk. Een toegangsbewijs voor bezoek aan cafés, restaurants en evenementen noemt het RD 'niet onlogisch', maar tegelijkertijd wijst men op de schaduwkanten van de coronapas.

De RD-hoofdredactie wijst op een onderzoek van de NOS waaruit blijkt dat bij ruim een derde van de locaties waar de pas verplicht is, er niet op gecontroleerd wordt. 'Dit ondermijnt het beleid.' Ook vindt het RD het 'kwalijk' dat er valse QR-codes in omloop zijn en dat de pas van iemand die gevaccineerd is gewoon ‘groen’ blijft, ook als hij positief getest is en dus besmettelijk is.

De Telegraaf berichtte onlangs op basis van Haagse bronnen dat de coronapas volgende maand nog niet verdwijnt, als de druk op de ziekenhuizen niet verder daalt. Waar het aantal besmettingen voorheen een belangrijke indicator was in het coronabeleid, vaart het kabinet meer op de cijfers uit de ziekenhuizen, nu een groot deel van de bevolking is gevaccineerd. Als er dagelijks minder dan tien opnames op de intensive care zijn, en minder dan veertig op de verpleegafdelingen, komt afschaffing van het coronapas in beeld. Beide waardes liggen momenteel nog hoger.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), vindt dat de coronapas nog tot aan het eind van volgend voorjaar moet blijven om de coronacrisis het hoofd te bieden. Op de vraag hoe lang de coronapas nog nodig zal zijn antwoordde Kuipers: "de hele winter. Tot april of mei", zei hij onlangs in de talkshow Jinek. Coronaminister Hugo de Jonge vindt het nog te vroeg om te zeggen of het coronatoegangsbewijs na 5 november wordt verlengd of niet.

Volgens het RD zou voordat de discussie gevoerd wordt over het wel of niet verlengen van de coronapas de CoronaCheck-app verbeterd moeten worden. De RD-hoofdredactie plaatste eerder al vraagtekens bij het afschaffen van de anderhalvemeterregel.

Lees ook:


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen