cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

13 oktober 2021 door Redactie

Tien inspirerende uitspraken van Johan Frinsel sr. (1927-2021)

Johan Frinsel is op 94-jarige leeftijd overleden. De prediker, evangelist en hulpverlener was in zijn veelvuldig bezig met het evangelie van Jezus Christus. Hij deed ook tal van bijzondere uitspraken over God, het geloof en zijn eigen leven. CIP.nl zet een aantal van deze bijzondere uitspraken op een rijtje. 

Over het overlijden van zijn vrouw
“Om kwart over drie ’s nachts – ze kon niet meer praten en was ver weg – veranderde er iets. Haar gezicht begon te glanzen. Ik zei: ‘Je wordt zó mooi...’ Haar ogen gingen stralen en ze strekte haar handen uit, alsof ze iets naar zich toe haalde, net als haar grootvader. ‘Je gaat sterven’, zei ik, en: ‘Ik hou zoveel van je... Ik hoop dat ik gauw achter je aankom.’” - 'Het laatste woord, levenslessen van grijze wijzen.' Wilfred Hermans.

Over de huidige tijd waarin we leven
”Ik denk dat dit het einde is. Of liever: het begin, want God heeft een heerlijke toekomst voor ons op het oog.’
'Het laatste woord, levenslessen van grijze wijzen.' Wilfred Hermans.

Over genade
”Gods genade is ontzaglijk groot. Daar raak ik niet over uitgedacht.”
De Oogst

Over zijn jeugd
”Juffrouw Huisman was degene die mij voor het eerst over de Heere Jezus vertelde, en dat ben ik nooit vergeten. Toen al is er bij mij, als kleine jongen iets veranderd. Wat is de Heere goed voor me geweest.”
Reformatorisch Dagblad

Over zijn werk bij Stichting Tot Heil des Volks
”Er zijn mensen die zeggen dat dit het werk van Frinsel is. Die hebben het niet begrepen. Dat is er totaal niet bij. Ik, achterbuurtjongen, ik ben bij de hand genomen. Het is niet mijn inventiviteit. Dat ik dit doen mocht, is Gods genade.”
Reformatorisch Dagblad

Over verzoening
”Ik geloof niet in de Alverzoening. Maar ik geloof wel dat het offer van Christus zo groot is dat de hele wereld en de hele schepping eronder valt.”
Reformatorisch Dagblad

Over de vrije wil
”Ik geloof dat de mens meer vrije wil heeft dan zij die zeggen dat hij geen vrij wil heeft, en dat de mens minder vrije wil heeft dan zij die zeggen dat hij wel een vrije wil heeft.”
Reformatorisch Dagblad

Over behouden worden
”Ik geloof dat als een mens wil, hij behouden wordt. Juist omdat God het moet geven. Je kunt het niet willen zonder dat God het je heeft gegeven. Ik weet maar al te goed dat het schreeuwen tot God niet uit de mens voortkomt. Als God Zijn genade niet geopenbaard had, werd geen mens behouden. Maar Hij hééft Zijn genade geopenbaard in Jezus Christus. Daarin ligt de enige mogelijkheid om behouden te worden. Ik vind het vreselijk als mensen die Weg niet alleen voor zichzelf afsnijden, maar ook anderen verhinderen om binnen te gaan.”
Terdege

Over de hemel
”Of ik een beeld van de hemel heb? Absoluut niet. In de hemel zal het goed zijn op een manier die je je in je stoutste dromen niet kunt inbeelden. Maar ik kan me de hemel niet voorstellen zonder mijn vrouw. Of ik haar daar terug zal zien? Vast, want in de hemel is het volmaakt.”
'Het laatste woord, levenslessen van grijze wijzen.' Wilfred Hermans.

Over zijn levensmotto
”Wij zien elkaar nooit voor het laatst. Dat zei mijn vrouw altijd als de visite wegging: Gods kinderen zien elkaar nooit voor het laatst. Dat is ook zo, als het waar is wat wij geloven. Straks zijn we eeuwig bij elkaar.”
'Het laatste woord, levenslessen van grijze wijzen.' Wilfred Hermans.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Jaren geleden preekte Johan Frinsel wel eens in onze gemeente, daar heb ik dierbare herinneringen aan.

Als Amsterdams achterbuurt kind van communistische ouders herinner ik mij deze markante uitspraak over socialisten in een van zijn preken: “boerend van de kip staan ze de Internationale te zingen”.

Daarna mocht hij niet meer bij ons preken, ik heb nooit begrepen waarom niet.