cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
coronapas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 september 2021 door Jeffrey Schipper

Waarom ChristenUnie en SGP zich verzetten tegen de coronapas

"De coronatoegangspas die het kabinet nu grootschalig wil invoeren gaat voor de ChristenUnie-fractie te ver", stelt ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker. Ook de SGP zegt nee tegen de coronapas. 'Het kabinet maakt de bewuste keuze om de drempel voor deelname aan het openbare leven voor ongevaccineerden hoger te maken. Dit gaat echt te ver!', aldus de partij via Twitter.

Bikker: "Tweedeling voorkomen, kwetsbaren beschermen en zeker stellen dat de mensen in de zorg het volhouden. Dat zijn steeds de belangrijkste ijkpunten geweest in onze keuzes in deze coronacrisis. In dat licht is het belangrijk dat we elkaar vasthouden en groeiend wantrouwen en polarisatie tegengaan. (...) Wij willen het OMT met spoed om advies vragen om dergelijke maatregelen verder uit te werken. Naar onze overtuiging zijn deze minder ingrijpende maatregelen nog niet uitgeput. De coronatoegangspas die het kabinet nu grootschalig wil invoeren gaat voor de ChristenUnie-fractie te ver. Dit is niet een aanpak vanuit vertrouwen in de samenleving en dreigt de tweedeling te vergroten. Wij blijven ons inzetten voor een aanpak die tweedeling in de samenleving voorkomt."

"De anderhalvemetersamenleving wordt ingewisseld voor de QR-samenleving", voegt SGP-Kamerlid Chris Stoffer toe. "En het kabinet slaat hiermee een hele gevaarlijke route in. Het plan schaadt het vertrouwen in een overheid die beweerde dat er nooit vaccinatiedwang of -drang zou komen, direct of indirect. De coronapas wakkert de tweedeling in de samenleving aan en zet ouderen en digibeten op achterstand." Stoffer benadrukt dat gevaccineerden nog steeds ziek kunnen worden en anderen kunnen besmetten en dat de werking van vaccins langzaam afneemt. "Hoe gaat het kabinet aan die ijzeren logica ontsnappen?"

Bekijk de volledige bijdrage van Chris Stoffer en lees de bijdrage van Mirjam Bikker terug:

Een groot deel van de Kamer betwijfelde of de invoering van de coronapas wel nodig en wenselijk is. Toch haalde een motie van Geert Wilders waarin de regering werd gevraagd om overal van de maatregel af te zien het niet.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
AAngezien geprikte mensen niet meer hoeven te testen wordt er dus ook niet meer in " de cijfers" opgenomen hoeveel mensen er daadwerkelijk nog besmet ( kunnen) worden door deze grote groep. Zij kunnen dus zonder problemen anderen besmetten zonder daar ooit verantwoordelijk voor te worden gehouden zoals dat bij niet- geprikten wel wordt gedaan.