cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. A. F. van de Weg
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

15 september 2021 door Jeffrey Schipper

Terugluisteren: HHK-predikant bezocht studiedag over Maria

Naar aanleiding van het boek 'Maria. Icoon van genade' van prof. dr. Arnold Huijgen werd vorige week een speciale studiemiddag georganiseerd. Zijn uitgave leidde tot kritiek én waardering uit reformatorische hoek. Ds. A. A. F. van de Weg was tijdens het evenement te gast en de hersteld hervormde predikant schoof aan bij de CIP Podcast.

Van de Weg vindt het bijzonder om in zijn eigen Victorkerk met eigen ogen te zien hoe de protestantse en katholieke traditie elkaar ontmoeten. "Karikaturen van elkaar kunnen alleen worden weggenomen als mensen elkaar face-to-face ontmoeten en zoeken naar common ground. Maria was voor mij lange tijd een blinde vlek, maar dankzij het boek van Huijgen en deze studiedag komt het meer binnen. Maria wordt opvallend vaak genoemd in de Bijbel en is de moeder des Heeren."

In antwoord op de vraag welke meerwaarde de studiedag over Maria heeft voor zijn werk als predikant, zegt Van de Weg: "Ik woon in naast de kerk en ontmoet regelmatig parochianen die vroeger nog naar onze kerk gingen (de Victorkerk is een voormalige rooms-katholieke kerk, red.) en nu hun kerk kwijt zijn. In gesprekken met hen zoek ik naar verbinding en het boek van Huijgen helpt daarbij."

Beluister het fragment met ds. Van de Weg vanaf minuut 15:25

Lees ook:

Foto boven: Geloofstoerusting


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen