cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. C. P. de Boer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 april 2021 door Jeffrey Schipper

Wordt Gert-Jan Segers terecht 'Judas' genoemd en verdient Rutte vergeving? - CIP Podcast

"Gert-Jan Segers heeft zijn grenzen aangegeven. VVD'ers zouden dat moeten respecteren. Hem wegzetten als een 'Judas' gaat te ver", stelt ds. C. P. de Boer in de CIP Podcast. Deze week ligt de ChristenUnie-voorman onder vuur, nadat hij aankondigde niet met demissionair premier Mark Rutte in een nieuw kabinet te stappen.

Het siert Segers volgens De Boer dat hij Rutte telefonisch heeft geïnformeerd over zijn besluit. "In de politiek moeten mensen vaak vanuit de krant vernemen hoe collega's over hen denken. Daarnaast moeten we onderscheid maken tussen de persoon en de functie die iemand bekleed. Als het gaat om iemands misdaden vergeven, zal je dat altijd moeten doen. Maar dan is het nog maar de vraag of iemand moet terugkeren naar zo'n verantwoordelijke functie als die van Rutte. Als ik als predikant zo'n grote misstap maak die de gemeente zwaar beschadigd, is het de vraag of ik diezelfde positie weer opnieuw kan bekleden. Hier zijn dingen echt misgegaan."

"Bij de VVD heb ik tot nu toe geen enkele vorm van zelfreflectie gezien", merkt de dominee uit Sliedrecht op. "Men slaat om zich heen en duwt terecht kritiek meteen weg. Het zou de VVD sieren als men zelf ook eens de balans zou opmaken: hoe komt het dat we als partij in Nederland ons zo hebben gepositioneerd?"

Beluister het fragment vanaf minuut 7:05

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Cvandaag podcast: wat heeft de opkomst van evangelische megakerken te zeggen?
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Over de VVD "Men slaat om zich heen en duwt terecht kritiek meteen weg.

"terecht" ? u bedoelt zeker onterecht?

VVD'ers nemen Seegers kwalijk dat hij door de vele onwaarheden niet meer wil samenwerken met Rutte. De VVD is door al die kuiperijen aangeschoten wild. Als afleidingsmanoeuvre kiezen VVD'ers Seegers aan te vallen .

Die partij zal geen aanhangers vinden bij mensen die van de voedselbank gebruik moeten maken. De economie draait goed zegt Rutte, maar hij kijkt weg van de gezinnen die tot armoede vervallen zijn onder zijn beleid.