cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
big tech social media
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2021 door Redactie

Vrees voor macht Big Tech: "Christenen worden derderangsburgers in de online wereld"

Steeds meer christenen en christelijke websites trekken aan de bel over de macht van Big Tech. Zij zien hoe de grote technologische bedrijven zoals Amazon, Facebook en Twitter christenen het zwijgen opleggen en hun posts verwijderen en soms zelfs hele websites uit de lucht halen, signaleert CBN News. De christelijke technisch-ethicus Dan Gainor en woordvoerder van christelijke nieuwswebsite LifeSiteNews John-Henry Westen reageren op de veranderingen die zij zien in de online wereld. "Christenen worden derderangs burgers", aldus Gainor.

Tientallen jaren de publiceerde christelijke nieuwswebsite LifeSiteNews ongestoord berichten over familie-zijn, abortus, culturele veranderingen en seksualiteit. De website trok veel verkeer en video's op YouTube werden miljoenen keren bekeken, week na week. Big Tech steekt nu echter een stokje voor het bereik van de christelijke website.

In februari werd de eerste video van LifeSiteNews verwijderd door YouTube. Het ging om een video waarin een katholieke bisschop zich uitliet over het coronavirus. "Hij zei slechts dat hij persoonlijk tegen het vaccin was, omdat abortus samenhangt met de ontwikkeling ervan", aldus LifeSiteNews woordvoerder John-Henry Westen. In een verklaring gaf YouTube aan waarom zij noodzaak zagen in het verwijderen van de video. "YouTube staat niet toe dat er onjuiste medische informatie wordt verspreid over het coronavirus op ons platform dat ingaat tegen de lokale gezondheidsvoorschriften en de informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)."

Volgens Dan Gainor van de christelijke voorlichtingsorganisatie TechWatch worden christenen derderangs burgers in de online wereld. "We hebben een website waar mensen melding kunnen maken van censuur op basis van geloofsuitspraken. Momenteel hebben we hier 1.700 tot 1.800 meldingen binnengekregen. Het gebeurt continu." Gainor haalt hierbij aan dat Trump in één klap van zeventien platforms werd verwijderd. "Wat ze Trump hebben aangedaan, kunnen ze met ons allemaal doen", aldus de tech-voorlichter. 

Zowel Gainor als Westen adviseren om gebruik te maken van andere platformen en als bedreigde groep een eigen online structuur te bouwen. "Conservatieven moeten een eigen infrastructuur bouwen, zodat ze online kunnen overleven wanneer bedrijven hen verbannen", aldus Gainor. "Het is erg belangrijk dat er alternatieven zijn. Als christenen moeten we hier gebruik van maken", sluit Westen af.

Benieuwd hoe mensen in Nederland denken over de macht van Big Tech? Bekijk deze CIP video.


Big Tech
- Macht van Big Tech neemt toe: waakzame christenen harder nodig dan ooit
- Is de opkomst van Big Tech een groot gevaar? Vier christenen geven antwoord
- Facebook opent aanval op tegenstanders coronavaccin
- Rick Bouter wijst christenen op het gevaar van Big Tech: "Grens tussen echt en nep vervaagt"
- Christelijke arts spreekt zich uit over het gebruik van hersenchips door Big Tech
Meer over Big Tech »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Het is zeker goed om onafhankelijk te zijn en zelfstandig te zijn.