cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jurjen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 januari 2021 door Patrick Goede

Jurjen ten Brinke: "Verdeeldheid over coronavaccin onder christenen kent weerga niet"

Voorganger Jurjen ten Brinke maakt zich grote zorgen over de verdeeldheid onder christenen die is ontstaan naar aanleiding van het coronavaccin. Dat zegt hij in een gesprek met CIP.nl over inenten en complottheorieën. "Er zijn mensen in mijn kerk die vragen of ze zonder vaccin nog wel welkom zijn."

De voorganger is ook kritisch over het feit dat sommige mensen denken dat het vaccin hen zou redden. "Alleen bij God komt herstel, genezing en redding vandaan." Ten Brinke vindt het vreemd dat de discussie nu pas gevoerd wordt. "Het is al decennia zo dat je Afrika niet inkomt als je geen vaccin hebt tegen gele koorts. Ik heb daar nog nooit een christen over gehoord."

De voorganger is niet bang dat het DNA van mensen wordt aangetast vanwege het vaccin. "Ik heb meer studies gelezen die zeggen dat dit niet zo is." Toch roept Ten Brinke de leden van zijn kerk niet massaal op om zich in te laten enten: "Ik denk dat het een vrijheid is die elke christen heeft. Ik heb wel vragen gekregen en gezegd dat ik mij waarschijnlijk wel laat vaccineren. Ik vind het niet erg als een ander dat niet doet."

CIP.nl kan deze video's alleen maar maken dankzij haar leden. Nog geen CIP+ lid? Start hier je gratis maand.


CIP Video's
- Volgens boer Bert staat Nederland in brand: "Dit heb ik in veertig jaar boer zijn nog nooit meegemaakt"
- David de Vos sprak mensen met zelfmoordgedachten: "Zij hebben in hun wanhoop alle opties al afgevinkt"
- In Hengelo wordt er voor de boeren gebeden: "Maar ik vind dat ze nu te ver gaan"
- Ds. M.M. van Campen: "De Heilige Geest houdt geen rekening met door mensen gemaakte muren"
- Waarom onzekerheid volgens theoloog Rikko Voorberg noodzaak voor iedere christen is
Meer over CIP Video's »

Nog geen CIP+ lid? Start je gratis maand!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat kan die man goed spreken. Met zijn punt over verdeeldheid ben ik (helaas) eens. Maak mij daar grote zorgen om. Ik stel mijn hoop op Jezus en eigenlijk is al het andere ondergeschikt. Dat zou ons moeten samenbinden, maar vaak lijkt het tegenovergestelde waar.