cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arnold Huijgen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 september 2020 door Jeffrey Schipper

Christelijke hoogleraar vindt kerken te braaf in omgang coronaregels

"Is de kerk opgericht om risico’s te voorkomen? Is de navolging van Christus een kwestie van je aan de regels houden?", vraagt prof. dr. Arnold Huijgen zich af. De christelijke gereformeerde hoogleraar schrijft in De Waarheidsvriend over controledrang en verbraving.

Huijgen verwijst naar de ophef rondom minister Ferd Grapperhaus (Justitie). Veel mensen eisten zijn vertrek omdat Grapperhaus op verschillende momenten tijdens zijn bruiloft de coronamaatregelen niet in acht nam. "Afwijkingen worden niet getolereerd. Op lange termijn is dat dodelijk voor zelfstandig denken en creativiteit."

"In veel kerken is voor de voorzichtigste route gekozen om coronabesmettingen te voorkomen", schrijft Huijgen. "Verstandig, zeker in de eerste crisis. Inmiddels dreigt de verbraving. In mijn omgeving hoor ik veel mensen die samen zingen essentieel vinden voor de kerkdienst, maar kerkenraden durven het nog niet aan."

De predikant benadrukt dat hij niet pleit voor burgelijke ongehoorzaamheid, maar voor creativiteit. "Braafheid is immers geen vrucht van de Geest. Liefde wel."

Lees hier de volledige column van Arnold Huijgen.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Verademing om in Christelijke kringen dit soort gezonde geluiden te horen, in tegenstelling tot onnozel achter de politiek correcte waanzin aan te lopen.