cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Cor Verkade
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 september 2020 door Jeffrey Schipper

Christenen geschokt door drama kamp Moria: hoe nu verder? - CIP Podcast

Veel christenen reageerden vorige week geschokt op de heftige beelden uit vluchtelingenkamp Moria. Sinds de megabrand in het kamp brengen duizenden mensen de nacht noodgedwongen door in de open lucht. Wat moet er gebeuren? Opiniemaker Cor Verkade was te gast in de CIP Podcast.

In de CIP Podcast laat opiniemaker Cor Verkade weten dat de vluchtelingen in kamp Moria volgens hem "slachtoffer zijn van een mislukt systeem", verwijzend naar "mensenhandelaren die op gruwelijke manieren verdienen aan anderen." Hij pleit voor massale Europese hulp aan Syrië om daar een 'vrijstad' voor deze vluchtelingen te bouwen. "Mevrouw Merkel heeft in haar onnozelheid gezegd: 'Wir schaffen das'. Als je dat vanuit Syrië hoort, ga je naar Duitsland, niet wetend dat je daar nooit aankomt en in Griekenland blijft hangen."

"Wat is het alternatief? Ontzettend veel hulp aan Syrië geven. Syrië is een ontzettend groot land. Laat vluchtelingen daar een vrijstad bouwen met ons geld."

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Cor Verkade schetst het morele dilemma in ieder geval goed. Alles wat je doet om vluchtelingen te faciliteren die via mensenhandelaren en letterlijk levensgevaarlijke routes hier heen te halen, doet meer kwaad dan goed. Je maakt jezelf medeverantwoordelijk aan de dood van degenen die het niet halen.

Heel veel geld sturen naar landen die door en door corrupt zijn en worden geregeerd door clans of dictators, is helaas evenmin een oplossing.