cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Concert Bovenkerk Kampen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juni 2020 door ANP

Koorzangers vinden "massale angst" voor zingen onterecht en schrijven open brief

De koorzangers in ons land willen weer samen zingen. Vanwege het coronavirus wordt dit momenteel ernstig ontraden, maar de koorsector vindt dat lastig te rijmen met de versoepeling van andere maatregelen. In een gezamenlijke open brief schrijft de koorsector dat er protocollen klaarliggen, waardoor koren snel weer veilig aan de slag zouden kunnen, meldt het ANP.

Volgens de ondertekenaars, waaronder het Groot Omroepkoor, Koornetwerk Nederland, Koor van de Nationale Opera, het Nederlands Kamerkoor en ZO! Gospel Choir, is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat samen zingen leidt tot coronabesmettingen. Door een aantal “zeer tragische gebeurtenissen met koorzang” lijkt er een “massale angst voor zingen” te zijn ontstaan, schrijven ze. “Ook al is de kans veel groter dat de corona-besmettingen het gevolg zijn geweest van de sociale omgang voor en na het zingen.”

Hoewel samen zingen aanvankelijk was verboden, wordt het nu ernstig ontraden. Ook wijzen de koren op het volgens hen inconsequentie coronabeleid van de regering. “De verwarring is compleet nu we wel in een vol vliegtuig naast elkaar mogen zitten, maar samen zingen nog altijd als een te groot risico wordt bestempeld, zelfs met voldoende tussenruimte of in de buitenlucht. Het is allemaal steeds moeilijker uit te leggen.” Ze roepen het ministerie van OCW, het Outbreak Management Team en het RIVM op om zo snel mogelijk weer toestemming te geven om te zingen.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
''Zingen is tweemaal bidden'' zei een kerkvader. Geen wonder dat men dit ons dit wilt ontzeggen! Laten wij ons zomaar doen?