cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Boris Johnson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 april 2020 door Patrick Simons

Terwijl de Britse premier 's nachts voor zijn leven vocht, gingen zijn ministers samen in gebed

De Britse premier Boris Johnson heeft vorige week op het randje van de dood gelegen. Hij raakte besmet met het coronavirus en werd in het ziekenhuis opgenomen. De situatie verslechterde en werd op een gegeven moment zo kritiek dat de ministers ’s nachts bijeenkwamen om te bidden.

Vanaf het moment dat Johnson in het ziekenhuis werd opgenomen, ging het heel snel achteruit met de premier. Hij werd al snel naar de intensive care gebracht waar hij, zo blijkt nu gevochten heeft voor zijn leven. Zelf is hij vooral de artsen en verpleegkundigen erg dankbaar, zo vertelt hij achteraf. “Ik heb mijn leven aan hen te danken. Ik kan ze niet genoeg bedanken.”

In de media werd gemeld dat Johnson was opgenomen in het ziekenhuis en ook dat hij naar de intensive care moest. Maar dat het daadwerkelijk levensbedreigend was, werd daar niet bij gezegd. De zorgen ware echter enorm groot. Zo groot zelfs dat op een bepaald moment de ministers van de Engelse regering besloten om ’s nachts voor de premier te gaan bidden. Het was een nacht waarin het letterlijk ging om leven en dood. “Een nacht waarin je alleen nog maar kunt bidden”, zo omschreef iemand uit de directe omgeving van de premier het. En dat deden de ministers dus. Met succes. Want inmiddels is Johnson hard aan het herstellen en is hij alweer van de intensive care af.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Ik heb de berichtgeving in de Engelse pers gevolgd en de paniek was groot, met name omdat er geen geschikte "tweede man" is op het moment dat Johnson uitvalt.

Zodra ik in de krant las dat zijn medewerkers aan het bidden waren geslagen, kon ik wel juichen!

En dat hij nu aan de beterende hand is: Gods onmiddellijke antwoord op ingezonden reacties in Engelse kranten dat "bidden toch nog nooit iets opgeleverd heeft".Overigens betwijfel ik of dhr. Johnson zelf veel band had met de Heer, voordat dit gebeurde, maar wellicht nu wel.