cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
persco
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 maart 2020 door Patrick Simons

Boze brief Humanistisch Verbond aan minister over uitzondering religieuze samenkomsten: 'Stop ongelijke behandeling'

Gisteren kondigde het kabinet aan dat de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus worden aangescherpt. Samenkomsten tot dertig personen zijn toegestaan. Het Humanistisch Verbond heeft in ieder geval al van zich laten horen.

Het Humanistisch Verbond stuurde een brief naar minister Ferd Grapperhaus (Justitie) omdat men vindt dat er geen uitzondering gemaakt mag worden voor religieuze samenkomsten en noemt het besluit "onbegrijpelijk". Daarin geeft men aan het onbegrijpelijk te vinden dat er een uitzondering wordt gemaakt voor religieuze bijeenkomsten: 'Op social media gaven ook religieuze mensen aan deze aparte behandeling van religie niet te kunnen plaatsen. Het coronavirus is immers voor iedereen net zo gevaarlijk, godsdienstig of niet-godsdienstig. Het virus vraag van eenieder dezelfde offers, godsdienstig of niet-godsdienstig’, schrijft men in de brief.

Men stelt dat het maken van een uitzondering voor religieuze bijeenkomsten ‘niet passend is in een samenleving waarin religie en niet-godsdienstige levensbeschouwingen grondwettelijk gelijk dienen te worden behandeld’.

In de brief wordt verder gesproken over een ongelijke behandeling. ‘We moeten gezamenlijk en gelijkelijk de last dragen die de bestrijding van het coronavirus met zich meebrengt. Wij begrijpen niet dat u deze gelijkheid doorbreekt door een aparte status voor religieuze bijeenkomsten af te kondigen. Wij roepen u dringend op deze ongelijke behandeling per direct te stoppen.’


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Nog geen CIP+ lid? Klik hier.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Tsja, ik kan me de reactie van het humanistisch verbond wel voorstellen.