cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
quarantaine corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 maart 2020 door Nienke Alblas

Amerikaanse coronapatiënt: "God vertelde mij dat ik beter zou worden"

Niet iedereen die corona heeft wordt getest. Dit kan leiden tot verdriet en frustratie bij patiënten. CBN ging in gesprek met drie mensen in Amerika. Uiteindelijk werd Clay Bentley positief getest en in een isolatiekamer in het ziekenhuis geplaatst. De doktoren zeiden dat zijn situatie aan het verslechteren was. Bentley hield vast aan het geloof. "Ik hoorde de stem van God in mij spreken dat ik beter zou worden."

De kracht van gebed
Bentley werd niet meteen getest op corona. Toen hij in het ziekenhuis kwam om zich te laten testen, vertoonde hij griep-achtige symptomen. De test op de normale griep was negatief en hij werd naar huis gestuurd. Voor zijn vrouw Suzy Bentley voelde dit alsof haar man naar huis werd gestuurd om te sterven. Het ging steeds slechter met Clay. Uiteindelijk ging hij naar het ziekenhuis.

Mensen in isolatie zijn erg eenzaam. CBN belde met Clay en zijn vrouw om zijn verhaal te horen. Inmiddels gaat het steeds beter met hem. "Ik hou vast aan het woord van God", vertelt hij. Na zijn interview met het Amerikaanse nieuwskanaal nam de Vice President van Amerika, Mike Pence, contact met hem op. "Het maakt mij trots dat ik een Amerikaan ben. Dat de regering zo naar de mensen omkijkt. Hij beloofde mij om voor mij te blijven bidden. Door de kracht van gebed zal ik beter worden."

Corona zonder symptomen
Elizabeth Schneider uit Seattle werd besmet met corona op een huisfeestje. Een paar dagen na het feest had ze last van vermoeidheid, spierpijn en koorts. In eerste instantie dacht ze dat ze gewoon de griep had. Ook Elizabeth werd getest op de griep, maar niet op corona. Toen ze hoorde dat de anderen aanwezigen van het feest dezelfde verschijnselen hadden gekregen op hetzelfde tijdstip gingen er alarmbellen rinkelen. De vriendengroep deed mee aan een onderzoek van een ziekenhuis in Seattle. "We stuurden allemaal een uitstrijkje uit de wang op. Hieruit bleek dat we besmet waren met corona. Toen ik het aan mijn moeder vertelde moest ze huilen, ik sta er veel nuchterder in. Inmiddels voel ik me al beter. Corona is niet groter dan onze God."


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Corona is niet groter dan onze God.