cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
hoesten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2020 door Nienke Alblas

Moet je als jonge christen bang zijn voor corona?

Jongeren zijn erg bang voor het coronavirus volgens EO BEAM. Henk-Jan en Anouk bezochten een huisarts en een dominee om in gesprek te gaan over het virus en de risico's voor jongeren. Huisarts Manon geeft aan dat jongeren zich geen zorgen hoeven te maken. "We weten nog niet heel erg goed of het massaal gaat toeslaan, maar als dat gebeurt is het voor jongeren eigenlijk al helemaal niet gevaarlijk."

De huisarts geeft verslaggever Henk-Jan gewoon een hand. Het is volgens Manon niet nodig om je druk te maken over het coronavirus als jij jong en gezond bent. Het virus is vooral gevaarlijk voor kwetsbare mensen zoals ouderen of zieken. Manon geeft als tip om je te houden aan de richtlijnen. Ze zegt dat je je handen regelmatig moet wassen en je niet moet niezen of hoesten in de ruimte, maar in je elleboogholten.

Dominee Jurjen ten Brinke vindt het opvallend dat er veel mensen bang worden voor wat er lijkt te gebeuren. "Dat begrijp ik wel, maar wat ik onterecht vindt is dat er nu hier alle aandacht naartoe gaat, terwijl er overal op de wereld van alles gebeurt. Wanneer het gevaarlijk is voor ons en onze gezondheid en vakanties, is het ineens oppassen geblazen. Ik wil me niet door angst laten leiden." Dit is dan ook volgens ten Brinke en mooie oefening voor je als je gelooft dat de Bijbel waar is om niet bezorgd te zijn, omdat ons leven bij God veilig is volgens Zijn Woord. 

"Als wij als christen leven en de mooie dingen uit de Bijbel zijn fantastisch, Jezus is voor onze zonden gestorven. Dan moeten we accepteren dat dit ook bij geloven hoort. Ik zou graag willen zien dat dit ons toetst en de vraag laat stellen: 'Leef ik ook uit wat ik geloof?' Ga met je angst naar God toe en verwacht de rust en antwoorden van Hem. Als je roept naar God om je rust te geven, moet je ook eerlijk zijn en kijken of je hier naar op zoek gaat in zijn Woord. Je moet dit antwoord wel zoeken, dit kan bijvoorbeeld in de psalmen."

Bekijk het hele gesprek van BEAM met Manon en Jurjen in de onderstaande video.


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify