cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 maart 2020 door Nienke Alblas

Deze voorganger gelooft op basis van Psalm 91 dat christenen niet hoeven te vrezen voor corona

In een kerk in Nieuw-Zeeland worden kerkgangers opgeroepen om niet bang te zijn voor het coronavirus. Voorganger Brian Tamaki haalt hierbij Psalm 91 aan. "Je hoeft geen angst te hebben voor de plaag van de dag." Hij gelooft dat het virus zich verspreidt door 'satanische geesten' in de lucht.

Afgelopen zondag vertelde de spreker dat epedimiën en hongersnoden een gevolg zouden zijn van mensen die God verlaten. Wanneer je trouw bent aan God, Zijn Woord en het betalen van je tienden zou God je volgens Tamaki beschermen op grond van Psalm 91. De voorganger legt uit wat het corona is en waarom we als christenen niet bang hoeven te zijn voor de epidemie.

Tamaki: "Dit virus is een klein rond ding met uitstekende punten, als een soort tennisbal met spijkers. Het moet in je longen komen om je ziek te kunnen maken. Dat is wat het virus zo gevaarlijk maakt. Via je longen komt het meteen in andere delen van je lichaam. We zijn allemaal afhankelijk van onze luchtwegen. In Psalm 91 staat geschreven dat we niet bang hoeven te zijn voor de nacht, de pijlen van de dag, de pest van de dag en de plaag van de middag. We hoeven geen angst te hebben. Er is veel hysterie over de hele wereld rondom het virus."

Volgens de voorganger verplaatst het virus zich door de lucht via 'satanische geesten'. Tamaki stelt dat alleen christenen die worden omgeven en beschermd door Gods Geest kunnen voorkomen dat zij worden besmet met het virus. "De prins van de lucht, Satan, heeft de controle over luchtstromen, tenzij je een met-bloed-gekochte, wedergeboren, Jezus-liefhebbende, bijbelgelovige, met-de-Geest-vervulde, tiende-betalende gelovige bent. Dan heb je letterlijk Gods bescherming over je. Het kan me niets schelen of je het gelooft of niet. Dat is prima. Ik geef gewoon uitleg om het te begrijpen."

Dominee Helen Jacobi uit Auckland noemt het advies van Tamaki 'onwijs onveilig'. "Mensen moeten het gezondheidsadvies van de overheid volgen. Ik denk dat het gevaarlijk is als een leider hier tegen ingaat. In de Anglicaanse Kerk volgen we het advies van de regering en passen we dit toe in onze diensten. Het is beledigend om te stellen dat alleen de volgers van zijn kerk veilig zijn, dit voorwaardelijke verdienmodel is het tegenovergestelde van de boodschap van het christelijk geloof."


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Christenen en niet christenen worden ziek. De schepping is niet ziekte vrij. Hoedt U voor over enthousiaste figuren die een spoor van teleurstelling achter laten.

Door dit soort figuren is al veel schade aangericht.

Wanneer het volmaakte komt, zal het onvolmaakte voorbij zijn. Dus ook ziekte.