cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Christelijk gezin wordt uitgezet naar Iran: een onbegrijpelijk besluit? - CIP Podcast

Een christelijk gezin uit Hoogeveen wordt uitgezet. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gelooft het bekeringsverhaal van de moeder niet. Een onbegrijpelijk besluit? En waarom is het überhaupt zo complex om bekeringsverhalen te beoordelen? Patrick & Jeffrey bespraken het nieuwsbericht in de nieuwe CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Spotify.

Luister het hele fragment vanaf minuut 1:40.

Vijf uitspraken uit de CIP Podcast:

  • "Dit gezin is juist Iran uitgevlucht om het christelijk geloof in vrijheid te kunnen belijden. Het IND dwingt ze om hun geloof in het geheim te uiten. Heel pijnlijk om te horen!"
  • "De Iraanse overheid vindt de islam zo belangrijk dat christenen absoluut niet veilig zijn. Al jarenlang staat Iran in de top 10 van de Ranglijst Christenvervolging."
  • "Bekend is dat een IND-mederwerker verhalen over de uitstorting van de Heilige Geest en de toren van Babel door elkaar haalde. Bevindingen van christelijke deskundigen worden terzijde geschoven. De IND vindt zichzelf kundig genoeg."
  • "Het is nooit goed. Als de IND iedereen die zegt christen te zijn toelaat en over twee jaar een aanslag wordt gepleegd door iemand die dat heeft beweerd, krijgt de IND heel het land over zich heen."
  • "Als je je land veilig wilt houden, is asielbeleid soms heel inhumaan. Dan is de consequentie dat de goeden onder de slechten moeten leiden om te voorkomen dat het misgaat."

Het gezin is hun thuisland ontvlucht omdat ze zich hebben bekeerd tot het christendom. Dat levert in Iran acuut gevaar op, reden om een verblijfsstatus in Nederland aan te vragen. De advocaat van het gezin gaat tegen de beslissing om het gezin uit te zetten in beroep bij de rechtbank. Wanneer de zaak precies voor de rechter komt, is op dit moment nog niet bekend.

Luister het hele fragment vanaf minuut 1:40.

Lees ook: Christelijk gezin uit Hoogeveen moet terug naar Iran.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Als ik zo de meest recente berichten hoor dan faalt het beleid van de DT&V aan alle kanten. Word er dan met twee maten gemeten of loont burgerlijke ongehoorzaamheid?