cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
vloeken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2018 door Redactie

'Christenen zouden tegen een gvd moeten kunnen'

Geert Wilders schreef een paar weken geleden een cartoonwedstrijd uit rondom de profeet Mohammed, die inmiddels is afgeblazen. Rik & Jeffrey hadden het over de cartoonwedstrijd in de CIP Podcast, die ze afgelopen woensdag opnamen. 

Beluister dit onderwerp vanaf 31:15 

- Beluister de CIP Podcast via iTunes 
- Beluister de CIP Podcast via Stitcher 

Jeffrey: "Wilders zou moeten weten dat met provocatie je boodschap niet overkomt. Hij moet iedere keer een stapje verder gaan, anders wordt er geen aandacht aan hem gegeven." 

Het valt Rik op dat heel veel christenen geen enkel probleem hebben met cartoons die worden gemaakt over de profeet Mohammed. "Als de PVV een cartoonwedstrijd uitschrijft over de profeet Mohammed dan is er niks aan de hand. Maar als DENK morgen een cartoonwedstrijd uitschrijft over Jezus dan heb je alle poppen aan het dansen. Ik vind dat meten met twee maten." 

Rik is het dan ook met premier Mark Rutte eens die erover zei: 'Ik ben zelf christelijk en mijn geloof wordt dagelijks belachelijk gemaakt. Je moet tegen een stootje kunnen en dat geldt ook voor moslims.' 

"En dat geldt dus ook voor christenen. Christenen zouden tegen een gvd moeten kunnen." 

Wat ook belangrijk is, is dat christenen en moslims snappen vanuit wat voor achtergrond mensen God bespotten. "Kijk, een niet-gelovige kan God niet lasteren. Ook al doet hij nog zo zijn best. God is alleen een heilige voor degene die in hem gelooft. Om God te beschimpen of te kwetsen moet je ervan overtuigd zijn dat Hij bestaat. En mensen die spottende cartoons maken van ofwel de profeet Mohammed, ofwel Jezus geloven niet in Hem."

"Je kunt andersdenkenden niet opleggen wat heilig is. Houd dat in je achterhoofd als je mensen gvd hoort zeggen." 

Het valt hem verder op dat veel christenen ook moeite hebben met christelijke cartoons, zoals die van CIP huiscartoonist Walter Dijkshoorn. Vaak hebben christenen moeite daarmee omdat God in zo'n cartoon wordt afgebeeld of omdat ze denken dat er met God wordt gespot. 

"Een christelijke cartoonist bespot niet God zelf, maar bespot ons beeld van God en hoe wij als christenen geloven. Dat is een groot verschil."

"Ik denk wel eens: God lacht meer om de grappen die over Hem worden gemaakt dan alle christenen bij elkaar."

"We zijn in Nederland ook enorm bang om beledigd te worden. Je moet spotten niet verwarren met haat zaaien. Wij Nederlanders moeten niet bang zijn om beledigd te worden."

"Het is belangrijk dat iedereen altijd kan zeggen wat hij denkt, vindt of voelt. De vrijheid van meningsuiting is enorm belangrijk. Zolang het maar niet een oproep tot geweld is."

"Mensen moeten tegen godslastering kunnen. Zowel moslims als christenen." 

Beluister dit onderwerp vanaf 31:15 

- Beluister de CIP Podcast via iTunes 
- Beluister de CIP Podcast via Stitcher 


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

j
Moet ik als christen tegen godslastering kunnen?

Kunnen wij er ook tegen als onze aards vader, die goed voor ons is en waar je van houdt, gelasterd/ beledigd wordt?

Als je een Vader in de hemel hebt, Die Zijn eigen Zoon gegeven heeft om zondaren te redden, dan kun je het toch niet verdragen als Zijn Naam misbruikt wordt?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify