cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bram Flippo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

08 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Bram Flippo in CIP Podcast: "Jezelf en God kennen horen bij elkaar"

Wie ben ik? Het is een vraag die iedereen zich stelt in het leven. In deze CIP Podcast gaat CIP.nl in gesprek met christelijke coach/trainer Bram Flippo over het thema identiteit. “Het kennen van jezelf en het kennen van God zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

“Het is een heel wezenlijke en belangrijke vraag. Als je terugkijkt naar de geschiedenis van de Bijbel, dan zijn er vanaf het begin wat dingen misgegaan. Na de zondeval heeft de mens de vraag gekregen: ‘wie ben ik, waar sta ik?’ Als je naar de psychologie kijkt, dan zie je dat wij als kind geboren worden in een gezin met liefhebbende ouders. Het kind is totaal afhankelijk van de ouders en gaat heel erg zoeken van: ‘wat kan ik doen zodat die ouders mij geven wat ik nodig heb’.

Wat we in die vroege jaren leren, bepaalt ons heel erg. Dus ik ga me gedragen op een manier zodat ik krijg wat ik denk nodig te hebben. Jezus is de enige mens die zich niet zo is gaan opstellen. Hij had vanaf het begin een relatie met de Vader. Daarom dreigde Hij zichzelf niet te verliezen in het contact met anderen. Hij is de enige mens die volledig in contact was met zichzelf, doordat Hij volledig in contact was met God.

Dat we werkelijk een zijn met wie we zijn en ontdekt hebben wie we zijn. We worden niet beïnvloed door wat anderen van ons willen of van ons vinden. Dat is een ongelooflijke uitdaging. Het is de reis van je leven."

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen