cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Paul Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juni 2016 door Ds. Paul Visser

Ds. Paul Visser over de kracht van 1 minuut bidden

Tien jaar lang was een man uit Rotterdam niet meer in de kerk geweest. Hij beloofde verschillende keren om weer eens mee te gaan, maar gaf de voorkeur aan fietsen. "Op een zondag regende het pijpenstelen. En hij dacht: vooruit dan maar, ik ga naar de kerk, dan ben ik er maar vanaf," schrijft ds. Paul Visser.

Vanaf die dienst bleef hij naar de kerk gaan, ging driekwart jaar later een Alphacursus volgen en kwam tot geloof in Christus. Paul Visser: "De reden? 'U was het,' zo schreef hij, 'die een jaar of tien geleden hier eens preekte en de gemeente opriep 1 minuut per dag voor iemand uit je omgeving die niks (meer) met God had te gaan bidden. Mijn overbuurvrouw is dat voor mij gaan doen. Achteraf vertelde ze het mij.'"

"'Jaar en dag had ze het volgehouden zonder zichtbaar resultaat. Maar God heeft haar verhoord! Het kan even duren, zo voegde hij toe, maar het is niet voor niks. Hij voelde zich gedrongen het aan me door te geven. Ter bemoediging en ter aansporing om mensen daartoe te blijven oproepen. Bij deze!'"


Gebed
- GerGem-predikant: 'Geen bezwaar tegen gemeenschappelijk gebed, vorm roept bedenkingen op'
- Vier redenen waarom God gebeden niet verhoort
- Franca Treur: bidden maakt van plofkip kip
- Ron van der Spoel verhuisde naar Limburg: "Ik vroeg God om een teken"
- Wat is gebed? Ontdek het in deze prachtige animatie!
Meer over Gebed »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen