cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
gebed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 juni 2016 door Shehera Vega Sánchez

6 tips voor iedereen die moeite heeft met bidden

Vind je het weleens lastig te bidden? Ben je soms niet in de stemming? Of verloopt je gebed gewoon niet zo soepel? Maak je niet druk, want je bent zeker niet de enige. Een dipje in je gebedsleven; het overkomt iedere christenen wel op een zeker punt in hun leven. Of het door negatieve emoties komt of door de enorme drukte die jij ervaart, het is lastig om continu enthousiast te blijven in je wandel met God. Gelukkig heeft Jade Mazarin van Relevant enkele tips die je kunnen helpen wanneer je gebedsleven een dipje heeft. 

1. Wees eerlijk
"David was eerlijk naar God en zijn Psalmen getuigen hiervan. Hij bracht al zijn rauwe emoties, lasten en klachten bij God in gebed. We moeten dit voorbeeld volgen! Hij voelde zich comfortabel genoeg om zijn diepste gevoelens te delen met zijn beste vriend. Hij wist dat God hem begreep en zijn verdriet aan kon." 

2. Durf te vragen
"David bad met vrijmoedigheid, omdat hij wist hoe speciaal hij was voor God. Hij wist dat God hem liefhad, zou luisteren naar ieder woord en alles zou geven wat hij nodig had. We moeten ons gaan realiseren dat God van ons houdt, dat hij oneindig veel om ons heeft en dat Hij luistert naar alles wat wij zeggen."

"David was eerlijk naar God en zijn Psalmen getuigen hiervan. Hij bracht al zijn rauwe emoties, lasten en klachten bij God in gebed"
3. Bevestig Gods karakter
"Vertel Hem wie Hij is. Zijn karakter verandert niet, zelfs niet in de stormen van je leven. Wat een zekerheid! David zegt: 'Mijn God, op U vertrouw ik... Maak mij niet te schande, laat mijn vijanden niet triomferen.'  En hij eindigt met zijn conclusie: 'Zij die op U hopen worden niet beschaamd'." 

 
4. Aanbid God
"Blijf Hem aanbidden, ook al heb je hier soms geen zin in! Laat je gevoelens niet altijd de overhand nemen. In Davids Psalmen zie je continu zijn liefde voor God terug door zijn woorden vol aanbidding. David heeft een enorme eerbied voor zijn geweldige God en dat laat hij steeds weer merken: 'U, Heer, zal ik loven onder de volken, over U zingen voor alle naties. Hemelhoog is uw liefde, tot aan de wolken reikt uw trouw.'" (Psalmen 57:9-10)

5. Herinner jezelf aan Gods trouw
"David had zo zijn momenten vol frustratie en verdriet, maar deze emoties waren niet blijvend. Nee, hij sprak tot zichzelf. Moedigde zijn hart en zijn verstand steeds weer aan om op God te blijven vertrouwen en Hem te blijven danken."
"David was ervan overtuigd dat hij God weer zou zien, zelfs toen koning Saul hem op de hielen zat"


6. Er is altijd hoop
"Niet alle gebeden van David werden onmiddellijk verhoord en dat kunnen we terug zien in de vele verzen waarin hij praat over het 'wachten op God'. Maar in plaats van op te geven wanneer het lijkt alsof er niets veranderd, blijft David geloven in God. En zegt opnieuw tegen zichzelf dat er altijd hoop is."

"David was ervan overtuigd dat hij God weer zou zien, zelfs toen koning Saul hem op de hielen zat. David was volkomen alleen, geïsoleerd en bang. Hij zat in de put en ik weet zeker dat hij niet in de stemming was om te bidden - 'God, waarom laat u dit toe in mijn leven?' heeft hij vast gedacht. Maar ondanks alles bleef hij doorgaan. Hij herinnerde zichzelf aan Gods beloftes en bleef eerlijk in gebed. Laten we hetzelfde doen," aldus Jade Mazarin.

Gebed
- GerGem-predikant: 'Geen bezwaar tegen gemeenschappelijk gebed, vorm roept bedenkingen op'
- Vier redenen waarom God gebeden niet verhoort
- Franca Treur: bidden maakt van plofkip kip
- Ron van der Spoel verhuisde naar Limburg: "Ik vroeg God om een teken"
- Wat is gebed? Ontdek het in deze prachtige animatie!
Meer over Gebed »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen