cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
prayer box
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

02 juni 2015 door Shehera Vega Sánchez

Angela zette een gebedsdoos op een berg en dit is wat er gebeurde

Ongeveer 18 maanden geleden kreeg Angela Tomiye een duidelijke boodschap van God: "Iedereen heeft gebed nodig, maar niet iedereen is bereid om de kerk binnen te lopen zodat ze gebed kunnen krijgen." De volgende dag verfde ze haar opa's oude gereedschapskist geel, maakte een trektocht naar de top van de Koko Head berg in Honolulu, Hawaii, en zette de kist daar neer met een paar potloden en losse blaadjes. Op de buitenkant van de kist schreef ze "Prayerbox" (gebedsdoos) en hoopte ze dat wandelaars hun verzoeken zouden opschrijven.
Sindsdien maakt Angela twee keer per week een tocht naar de doos, zodat ze de verzoeken mee kan nemen en er met een groep vrienden voor kan bidden. Iedere keer wanneer ze bij de kist komt zit hij vol. "Ik deed het zonder enige verwachtingen," vertelde ze tegenover Christian Today. "Het was een experiment. Gewoon een daad van gehoorzaamheid, omdat ik wilde doen wat God van mij vroeg. Toen ik de overvolle kist zag was het voor mij een bevestiging van Gods boodschap."
Het uitzicht vanaf de top van de berg is adembenemend. Volgens Angela is het niet verwonderlijk dat mensen op dat moment behoefte hebben aan gebed. "Het geeft een ontzettend voldaan gevoel wanneer je de top van de berg bereikt en je de wereld vanuit een ander perspectief ziet," legt ze uit. "Als je daar staat, in die rustige atmosfeer, voel je je verbonden met God. Het voelt natuurlijk om te bidden of na te denken over diepere zaken en onderwerpen die we meemaken in ons leven."
Angela heeft veel gebeden op het We Are Prayer Box Instagram account geplaatst. De verzoeken verschillen enorm, maar veel mensen vragen voor genezing van vrienden en familie of voor geluk, liefde en voldoening voor zichzelf.
"Bij het zien van zoveel verzoeken realiseer je je dat er veel mensen zijn die niet gelukkig zijn met wat ze doen in het leven," zegt Angela. "Veel mensen laten angst en twijfel toe die ons tegenhouden om het leven te leven dat we graag willen leven."
Natuurlijk is er een bepaalde mate van verantwoordelijkheid die om de hoek komt kijken bij het verzorgen van de Prayerbox. Angela en haar vrienden 'moeten' bidden voor mensen die schrijven en daarnaast wekelijks de doos leeghalen. Maar volgens Angela moet God het zware werk doen. Zij voelt zich simpelweg vereerd om de verzoeken aan God te mogen doorgeven.
"Ik zou niet in gebed geloven als ik zelf niet beantwoorde gebeden zou ervaren in mijn eigen leven," vertelt Angela. "De maatschappij leert ons dat we als volwassenen niet moeten vragen om hulp, omdat dat een teken van zwakte is. God zegt juist het tegenovergestelde."
"Ik hoop dat de Prayerbox mensen tot Jezus zal brengen," voegt Angela toe. "En dat op een dag, wanneer ik sta te zingen en dansen in de hemel, God tegen mij zal zeggen: 'Zie je al deze mensen? Deze massa mensen. Die zijn hier vanwege jou, vanwege de Prayerbox.' Dat zou echt geweldig zijn!"

Gebed
- GerGem-predikant: 'Geen bezwaar tegen gemeenschappelijk gebed, vorm roept bedenkingen op'
- Vier redenen waarom God gebeden niet verhoort
- Franca Treur: bidden maakt van plofkip kip
- Ron van der Spoel verhuisde naar Limburg: "Ik vroeg God om een teken"
- Wat is gebed? Ontdek het in deze prachtige animatie!
Meer over Gebed »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Y
Wat fantastisch! Inspirerend!