cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2011 door Jeffrey Schipper

Waarom God ons gebed niet verhoort

"De Bijbel maakt duidelijk dat onze hemelse Vader gebeden hoort en verhoort. Toch ervaren we allemaal wel eens dat we bidden en God niet meteen handelt," vertelt voorganger Charles Stanley. Hij noemt enkele redenen waarom God gebeden vaak niet verhoort.

"Op sommige momenten ziet de Heer dat onze aandacht gericht is op het verkeerde," vervolgt Stanley. "Onze relatie met Hem dient voorrang te hebben boven alle aarde materie (Marcus 12:30). Onze gebeden zouden onze blik die van Hem afdwaalt kunnen bevestigen. De Vader kan Zijn antwoord op ons gebed net zolang vertragen totdat we ons op Hem richten. In andere situaties wacht God, omdat de timing niet goed is voor de verhoring van ons gebed. Misschien moeten er eerst bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden of moet het denken van mensen veranderd worden."

Zondige levensstijl
"Er zijn ook periodes waarin de Heer de groei van ons geloof wil rekken. Eén van de manieren waarop Hij dat volbrengt is door te wachten met Zijn antwoord. De Heilige Geest werkt in deze tijden van wachten om ons te rijpen, zodat we vruchten voortbrengen (Galaten 5:22-23). Andere redenen is een verkeerd motief achter ons gebed (Jakobus 4:3) en zonde in ons leven. We komen allemaal te kort als het gaat om Gods heiligheid, maar sommigen van ons volharden in een ongehoorzame levensstijl. De Heer kan verhoring vertragen om ons ertoe aan te zetten onze zonde te belijden en terug te keren naar Hem."

"Wachten op de Heer is niet gemakkelijk. Daarvoor is geloof en vertrouwen nodig (Hebreeën 11:1). Als u geen verhoring van uw gebed opmerkt, kijk dan naar je focus op Hem (1); of je met het gebedsverzoek God kunt eren (2); of je zonde in je leven hebt (3). Als dit alles goed is, geloof dan dat Zijn antwoord op je gebed goed zal zijn," aldus Stanley.


Gebed
- GerGem-predikant: 'Geen bezwaar tegen gemeenschappelijk gebed, vorm roept bedenkingen op'
- Vier redenen waarom God gebeden niet verhoort
- Franca Treur: bidden maakt van plofkip kip
- Ron van der Spoel verhuisde naar Limburg: "Ik vroeg God om een teken"
- Wat is gebed? Ontdek het in deze prachtige animatie!
Meer over Gebed »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen