cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
snelwegblokkade
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 mei 2023 door Redactie

Project van PKN, oud-Kamerlid en jongerenorganisatie CU steunen illegale snelwegblokkade

De jongerenafdeling van de ChristenUnie, een voormalig Tweede Kamerlid van diezelfde partij en GroeneKerken, onderdeel van de PKN: ze doen aankomende zaterdag allemaal mee met een steundemonstratie van Extinction Rebellion. Die organisatie gaat opnieuw de snelweg bij Den Haag blokkeren ondanks dat dit door de burgemeester is verboden. En ze worden daarbij dus gesteund door diverse christenen: 'Het lijkt ons een passende plek voor de kerk.'

Carla Dik-Faber, voormalig lid van de Tweede Kamer namens de ChristenUnie en op dit moment projectleider van GroeneKerken, sprak dinsdag in het Nederlands Dagblad openlijk haar steun uit voor Extinction Rebellion en de acties die ze voeren. ‘Burgerlijke ongehoorzaamheid is niet zo ons ding’, schreef ze doelend op de snelwegblokkade die illegaal is en nadrukkelijk door de burgemeester van Den Haag verboden werd.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Klimaatverandering
- Meteoroloog Reinier van den Berg is klaar met 'klimaatontkenners': "De twijfel heeft nu lang genoeg geduurd"
- Klimaatverandering, het nieuwe evangelie?
- Tijdens klimaatactie gearresteerde predikant: "Ik heb als christen een veel hogere wet dan die van mijn land"
- Klimaatverandering? Klopt het wel wat ze ons vertellen?
- Waarom christelijke klimaatactivisten een brug in Amsterdam blokkeren: "Het klimaat hoort volledig bij het werk van Jezus"
Meer over Klimaatverandering »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Het klimaat is de nieuwe religie. Ook deze "christenen" zijn volledig geïndoctrineerd door media en machthebbers. Laat ik ze bij deze uit de droom helpen:

1. er is geen onnatuurlijke klimaatopwarming

2. de kans dat het komende decennia kouder wordt is evengroot

3. stijgende Co2 zorgt niet meer opwarming, maar opwarming zorgt voor stijgende Co2Armoede is geen deugd. Gecreëerde armoede is een misdaad.