cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Chris Stoffer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 mei 2023 door Silvan Bruinstroop

SGP-Kamerlid wil het gezin in de Grondwet: "Nadruk ligt te veel op carrière ouders"

Als het aan de SGP ligt verdient het gezin een plek in de Nederlandse Grondwet. De partij beschouwt het als een kerntaak van de overheid dat ze voor het gezin zorgt. Momenteel zou dat volgens de SGP onvoldoende gebeuren. Daarom oppert de partij voor ‘economische, sociale en culturele bescherming’ van gezinnen. We spraken erover met SGP-Tweede Kamerlid Chris Stoffer. Hij gaat ook in op zijn eigen gezinssituatie.

“Wat we eigenlijk zien is dat er de afgelopen tien/vijftien jaar nog maar heel weinig ‘echte’ aandacht aan het gezin gegeven wordt”, merkt Stoffer op. “Alles is gericht op het individu en de ontplooiing van het individu. Dat zie je ook terug in veel wet- en regelgeving, bijvoorbeeld rondom het belastingstelsel. Maar ook op sociaal gebied gaat de aandacht uit naar het individu. De tendens is dat elk individu zichzelf moet kunnen redden en liefst ook ontplooien. Het is echter in onze maatschappij helaas niet zo dat iedereen zichzelf kan redden.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Chapeau voor Cris Stoffer!