cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 maart 2023 door Redactie

Netanyahu springt in de bres voor christenen naar aanleiding van omstreden wetsvoorstel

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag zorgen van de christelijke gemeenschap weggenomen. Er is reden voor bezorgdheid vanwege een omstreden wetsvoorstel om evangelisatie tegen te gaan, resulterend in een gevangenisstraf. Via Twitter maakt Netanyahu, in het Hebreeuws én Engels, duidelijk dat "geen enkele wet tegen de christelijke gemeenschap wordt ingediend."

De wetgeving is gericht op "pogingen van zendingsgroepen, voornamelijk christenen, om bekering van religie te bewerkstelligen, zijn toegenomen". Het wetsvoorstel verbiedt verder het delen van nieuwtestamentische theologie via online video's, online artikelen, social media, geschreven literatuur en andere vormen van media. Het stelt een jaar gevangenisstraf voor bij het evangeliseren onder volwassenen en twee jaar gevangenisstraf als het evangelie met een minderjarige wordt besproken.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
"Het wetsvoorstel verbiedt verder het delen van nieuwtestamentische theologie via online video's, online artikelen, social media, geschreven literatuur en andere vormen van media" Snappen de indieners niet dat zo'n verbod kansloos is? Het internet kent geen grenzen.