cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Roger van Oordt, Piet van Midden en Henk Fonteijn
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 maart 2023 door Silvan Bruinstroop

Hoe erg is het lijden van Palestijnse christenen? Drie deskundigen geven antwoord

De Raad van Kerken lag vorige week hevig onder vuur nadat een delegatie van de organisatie in een reisverslag na een bezoek aan Israël stelde dat de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog associaties oproept met de situatie van de Palestijnen. Veel organisaties, onder meer de ambassade van Israël, reageerden geschokt op de bewuste passage die inmiddels verwijderd is. Cvandaag vroeg Israël-deskundigen ds. Henk Fonteijn, ds. Piet van Midden en Roger van Oordt, honorair consul van Israël, hoe het nu precies zit met het lijden van Palestijnse christenen. 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

g
Israëls politiek inzake de Palestijnse Arabieren werd zonder blikken of blozen vergeleken met het (ook in de kerkgeschiedenis aanwijsbare) anti-judaïsme en antisemitisme van eeuwen.

De Raad laat vervolgens weten “het niet zo te hebben bedoeld….”

Wat moet je daarvan denken? Echt niets geleerd van de kerkgeschiedenis? – die overdoen dan maar?? God beware ons en Israël.Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify