cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dirk de Wachter - Fotograaf: Kristof Ghyselinck©
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 februari 2023 door Patrick Goede

Er wordt veel voor ernstig zieke Dirk de Wachter gebeden: "Dat is heel erg troostend"

“De filosoof Levinas zegt: ‘De zorgvraag aan de ander komt uit de hemelen, uit den hoge.’ De hulpverlener moet daarom opkijken, en vragen: ‘Wat kan ik voor ‘U’ doen?’” Psychiater Dirk de Wachter werd wereldberoemd in Nederland en Vlaanderen met zijn boek ‘Borderline Times’. Als geen ander weet hij de vinger op de zere plek van de verregaande individualisering van de samenleving te leggen. De Wachter pleit voor een herwaardering van christelijke waarden die door de secularisatie vaak samen met het spreekwoordelijke badwater zijn weggegooid. In dit derde en laatste deel van deze serie spreken we met hem over de laatste levensfase van de mens en zijn visie op de geestelijke gezondheidszorg.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Quote: “Ik heb een nogal moderne door Jezus geïnspireerde cultuur meegemaakt. Ik blijf dat dus hele belangrijke waarden en normen vinden waar de figuur van Jezus Christus een centrale rol in speelt. Kijk maar naar barmhartigheid, of: ‘Keer je andere wang toe’. Alstublieft, dat zijn toch ideeën die in deze harde concurrerende wereld heel erg betekenisvol zijn? Dat wil ik koesteren tot het einde van mijn dagen. En het liefst nog over het einde van mijn dagen heen, in de eeuwigheid, amen. Door mijn kinderen en kleinkinderen ook te doordezemen -2-