cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jan Wolsheimer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 november 2022 door Jeffrey Schipper

Jan Wolsheimer roept christenen op te stoppen met mopperen: “God wil grote dingen doen”

“Ik heb genoeg van christenen die klagen over de hoeveelheid aan problemen en crises in deze wereld. Door de kracht van Jezus is vernieuwing mogelijk, door jou en mijn eenvoudige handen”, vertelde Jan Wolsheimer eerder dit jaar tijdens de Heart2Heart Zomerweek over het thema ‘Samen zijn wij kerk’. De spreker roept christenen op te stoppen met mopperen en zich aan te sluiten bij wat God aan het werk is. “Ik zette de deur open voor een groepje mensen en zette koffie. God begon krachtig te werken.”

De kerk is van het centrum van de maatschappij opgeschoven naar de marge, analyseert Wolsheimer. "Dat is verdrietig. De kerk is niet meer zo belangrijk als vroeger. Christenen vormen een minderheid in plaats van een meerderheid. Instituten storten neer. Er is ontzettend veel kerkverlating. De Volkskrant schreef in het begin van de coronacrisis dat de kerkverlating met tien jaar versneld zou worden, en dat is gebeurd! Naar schatting 20 tot 25 procent van de kerkbezoekers is sinds corona niet meer in de kerk terug te vinden. Het overgrote deel van de leden van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) is boven de 40 jaar."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Er zijn veel kerken waar het niet meer om de Heere Jezus gaat de Zaligmaker. Hij moet centraal staan en niet wij. Wat mooi om te zien dat de Heere allerlei soorten mensen gebruikt.