cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Uitslag-Ies Maaswinkel-Niels de Jong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 november 2022 door Silvan Bruinstroop

Als christen wel of niet naar het WK voetbal in Qatar kijken? Drie dominees geven antwoord

Sinds afgelopen zondag is het inmiddels omstreden WK voetbal in Qatar officieel van start gegaan. Voorafgaand aan het mondiale voetbaltoernooi ontstond er ophef nadat bekend werd dat duizenden arbeiders tijdens de bouw van de verschillende stadions om het leven kwamen. Het eindtoernooi dat nog maar net begonnen is wordt nu al door mensenrechtenschendingen en corruptie overschaduwd. Cvandaag vroeg aan ds. A. C. Uitslag (CGK), ds. Niels de Jong (PKN) en ds. Ies Maaswinkel (Mozaiek010) of het wel verantwoord is om als christen naar het WK voetbal in Qatar te kijken. 

Momenteel is er veel te doen over de mensenrechten in Qatar die op grote schaal geschonden worden. De ophef rondom het toernooi startte vorig jaar februari al nadat de Engelse krant The Guardian op basis van onderzoek concludeerde dat er ruim 6500 arbeiders om het leven kwamen tijdens de bouw van de verschillende stadions. Ondanks de hevige kritiek van tal van mensenrechtenorganisaties en overheden, rolt de bal sinds afgelopen zondag in Qatar en is het 'voetbalfeest' begonnen. Veel christenen vragen zich echter af of het wel verantwoord is om naar het WK voetbal te kijken. 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
Marius Timmermans- VeenSorry,

Maar ik zie het voetbal ontaard in een afgodsdienst. Bijna de Ba- al dienst gelijk.

Het meest ernstige wereldnieuws wordt verdrongen door de voetbal uitslagen.

Slaventijd verwerpelijk. Ja, maar nu worden spelers onderling verkocht voor miljoenen.

Een Christen kan zijn " kostbare genade tijd" beter besteden dan met het kijken naar 22 volwassen mannen die met een bal spelen. Zolang het een gezellig jongensspel betreft, prima maar deze massa hysterie ? Nee !