cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hans van Klaarbergen, beeld Elan Media
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2022 door Geerten van Breugel

Nieuwe christelijke zorgverzekeraar springt in gat en biedt wel 'schone' polis aan: "We hoorden hoeveel mensen schrokken"

Ze bieden een ‘schone’ zorgverzekering aan en springen daarmee in het gat wat Pro Life achterlaat: een polis zonder vergoedingen voor abortus en euthanasie. We spraken Care4Life-directeur Hans van Klaarbergen: “We horen regelmatig van mensen die bij ons aankloppen en vertellen hoe belangrijk ze het vinden dat wij dit doen.”

Al twee jaar had Van Klaarbergen samen met andere ondernemers uit de Neder-Betuwe de licentie klaarliggen van de Nederlandse zorgautoriteit. Ze besloten er voorlopig niets mee te doen, “anders zouden we gaan concurreren met Pro Life”. Nu Pro Life zegt geen polis meer te kunnen leveren met uitsluitingen voor sommige anticonceptiemiddelen, genetische onderzoeken en bijvoorbeeld abortus en euthanasie, heeft Care4Life samen met het overkoepelende Aevitae snel geschakeld: “Nu kunnen mensen die schone polis wel weer krijgen.”  

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Het verhaal is wel eerlijk. Maar volgens mij willen het gros van de mensen die het betreffen een schone polis, omdat ze niet mee willen betalen aan de abortus die iemand anders laat plegen. En dat is niet helemaal uit te sluiten.