cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Adam Martin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 november 2022 door Patrick Goede

Adam en zijn vrouw zijn interculturele kerkplanters: "Gods agenda week af van onze zendingsaanpak"

“Richt je bij het starten van een kerk niet alleen op mensen die je al mag of leuk vindt. Kijk verder en zorg voor een goede mix waarbij mensen hun eigen cultuur niet achter hoeven laten bij de kerkdeur.” Nationaal leider van Intercultural Churchplants UK Adam Martin groeide op in het zuiden van Engeland. Na een aantal “romantische rampen” in zijn tienertijd besluit hij écht voor God te gaan leven. Hij was in Nederland voor de conferentie van ICP Europe. Cvandaag sprak hem daar.

Adam vertrekt in zijn jonge jaren onder andere naar Japan om daar het evangelie te brengen namens Youth With A Mission. In het laatste jaar van zijn studie theologie komt hij met die organisatie in de Sovjet-Unie terecht. Het is dan 1991, een bijzonder jaar. Want tijdens de evangelisatiecampagne valt het Sovjetregime uiteen. “We waren op dat moment in Estland toen ze daar de onafhankelijk van het land uitriepen”, vertelt Adam. “We baden 24 uur per dag voor vrede. De tanks waren vanuit Moskou op weg naar Tallinn, de hoofdstad waar we zaten. Gelukkig keerden ze op een gegeven moment weer terug toen bleek dat bijna alle deelstaten onafhankelijkheid hadden uitgeroepen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Kijk hier voor meer informatie!

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen