cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 september 2022 door Annemarieke Graveland

Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: indrukwekkende vragen van Jezus (Matteüs 16)

In het zestiende hoofdstuk van Matteüs spreekt Jezus vooral tot Zijn leerlingen, en met Petrus. De leerlingen lijken sommige van de wonderen nog steeds moeilijk te kunnen bevatten, wat begrijpelijk is, al heeft Petrus wel een idee van wie Jezus is. Ook staan er weer bijzondere wijsheden in dit hoofdstuk.

Aan het begin van het hoofdstuk komen de farizeeën en sadduceeën weer bij Jezus, en dit keer vragen ze Hem om een teken uit de hemel. Hij geeft hen daarop ten antwoord dat zij de aanblik van de hemel wel weten te duiden, door er bijvoorbeeld aan af te leiden wat voor weer het de volgende dag wordt, maar dat zij de tekenen van de tijd niet weten te duiden. Hij noemt hun generatie verdorven en trouweloos en zegt dat zij geen ander teken zullen krijgen dan dat van Jona. Nu kan ik me nog weinig herinneren van het verhaal van Jona, behalve dat hij als profeet naar Nineve moest van God, maar dat wilde hij niet. Vervolgens werd hij opgeslokt en weer uitgespuugd door een grote vis. De boodschap die hij voor de inwoners van Nineve had, was erg vermanend, want ook zij zouden verdorven zijn. Ik vind het in het algemeen altijd erg boeiend om te lezen hoe Jezus terechtwijzende woorden afwisselt met heel troostrijke.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Onbevangen de Bijbel door
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 23: Jezus en de Farizeeën)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Jezus en de farizeeën (Matteüs 23)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 22: volop discussie)
- Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland: Volop discussie (Matteüs 22)
- Onbevangen de Bijbel door: dr. Piet van Midden reageert (Matteüs 21: De Koning op een ezel)
Meer over Onbevangen de Bijbel door »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

g
Het bericht dat Jezus de messias is zou als een lopend vuurtje door het land zijn gegaan en dan zouden ze hem met geweld koning hebben gemaakt. Maar zijn missie was nog niet volbracht. In het vervullen van de Torah zou hij zijn gave leven moeten offeren, Mogelijk is dit de verklaring voor het verbod op bekendmaking.