cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mart-Jan van der Maas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 oktober 2022 door Mart-Jan van der Maas

Gebruik je huis als een wapen voor het evangelie, maar hoe dan?

“Use your home as a weapon for the gospel.” Met deze kop tikte John Piper jaren geleden een artikel af dat sinds die tijd steeds weer in mijn gedachten komt. “Gebruik je huis als een wapen voor het evangelie” - maar hoe dan?

John Piper zette het vrij eenvoudig neer. We hebben (bijna) allemaal een plek waar we wonen, een plek die we ‘thuis’ noemen. Het ‘huisje’ in de trits van ‘huisje-boompje-beestje’. In onze cultuur is dat vaak vooral een privé plek, ‘onze’ plek, individueel - als in niet een plek voor het collectief. De oproep van John Piper was in de strekking van: “Wat zou er gebeuren als we onze huizen radicaal open zouden zetten voor de ander?” Wat zou er gebeuren als we onze huizen als een “weapon for the gospel” in zouden zetten?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"Wat zou er gebeuren als we onze huizen als een “weapon for the gospel” in zouden zetten?"

Deze vraag kunnen we plaatsen naast de vraag in 1 Kor. 3:16: Weten jullie niet dat jullie Gods tempel zijn en dat de geest van God in jullie woont?

Zo kunnen we ons innerlijk openstellen voor Gods geest en de geestelijke woning van God(!) worden.

Zo zijn we bezig met de 'dingen die boven' zijn (de woning van God) en niet die op de aarde zijn (goeddoen in het zichtbare).

Dit laatste is uiteraard prima, maar het eerste heeft eeuwigheidswaarde.