cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Wouter Nagel en zijn gezin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

29 september 2022 door Silvan Bruinstroop

MAF-piloot Wouter Nagel zag hoe Madagaskar geteisterd werd door cyclonen: “Je hoopt dat mensen op tijd gevlucht zijn"

“Juist die mensen die al bijna niets hebben, verliezen dan ook het laatste beetje wat ze nog wel hadden”, vertelt MAF-piloot Wouter Nagel. Nagel is sinds anderhalf jaar namens diezelfde organisatie werkzaam op Madagaskar waar hij samen met zijn vrouw Marlies en twee kinderen woont. Begin dit jaar werd het Afrikaanse eiland meerdere malen getroffen door een reeks zware cyclonen. Hierbij vielen tientallen doden en werden duizenden inwoners dakloos. Cvandaag sprak met Nagel over de cyclonen en de hulp die hij namens MAF kon bieden.

Hij is voor zijn verlof eventjes terug in Vlaardingen, de plaats waaruit Nagel en zijn vrouw in 2017 werd uitgezonden. De temperaturen zijn rond de 30 graden, omstandigheden die Nagel en zijn gezin wel gewend zijn vanuit hun eerdere verblijf in Zuid-Soedan. Hier verbleef de familie zo'n vier jaar, voordat Wouter en zijn vrouw Marlies naar Madagaskar vertrokken. Waar Wouter piloot is, dient zijn vrouw Marlies als verloskundige in een lokale kliniek op het eiland.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen