cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie en Wilma Zwitser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

01 juni 2022 door Patrick Simons

In de donkerste nacht van Arie's leven deed God een wonder: "Ik kreeg meer hoop dan ooit"

De afgelopen weken vertelde Arie Zwitser over zijn dubbel herseninfarct, hoe belangrijk gebed voor hem is geworden en welke rol engelen van God hebben gespeeld in zijn herstel. In zijn boek 'Ik mag leven' doet hij zijn hele verhaal. Maar het ging lang niet altijd van een leien dakje tijdens zijn herstel, dat nog steeds bezig is. Zo was er die ene gitzwarte nacht waarin hij zelfs niet meer wilde leven. Maar zelfs die nacht wist God op wonderlijke wijze, in te grijpen zo vertelt hij vandaag: “Eigenlijk had ik nergens meer vertrouwen in."

Twee jaar geleden is het inmiddels dat Arie Zwitser een dubbel herseninfarct kreeg. En nog steeds is hij aan het herstellen. In eerste instantie was dat in het ziekenhuis en een revalidatiecentrum, maar later ook thuis. Hij maakte tijdens zijn herstel bijzondere momenten mee waarin hij bemoedigd werd. Maar soms waren er ook hele zware momenten: “Toen ik net uit dat revalidatiecentrum thuiskwam, raakte ik in een dip. Ik was weer thuis in de voor mij zo bekende en vertrouwde omgeving. Maar ik was mijn lichaam kwijt. Dat deed niet meer wat ik wilde. Ik had een heel ander lichaam gekregen waar ik geen vertrouwen meer in had.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Arie Zwitser
- Arie Zwitser werd tijdens zijn ziekteperiode bemoedigd door 'engelen van God'
- Arie Zwitser werd uitgeschakeld door dubbel herseninfarct: "Ik kon zelfs mijn handen niet meer vouwen"
Meer over Arie Zwitser »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen