cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
abortusdebat
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

13 november 2020 door Redactie

D66-Kamerlid Pia Dijkstra wil niets liever dan voorkomen dat vrouwen abortus plegen

“Als je het puur biologisch bekijkt, begint het menselijk leven op het moment dat de eicel bevrucht raakt. Maar een beukennootje is nog geen beuk. De levenswaardigheid van het embryo is voor mij het uitgangspunt.” Dat zei Pia Dijkstra, Kamerlid namens D66, afgelopen woensdag tijdens een debat met SGP-senator Diederik van Dijk over abortus. Het online debat werd georganiseerd door SGPJ en JOVD. SGP-raadslid Tom de Nooijer was gespreksleider.

Wat opviel was de sfeer tijdens het debat. Waar een debat rondom dit onderwerp door politici vaak fel gevoerd wordt, zonder al te diep op de inhoud in te gaan, ging het dit keer juist wel veel over de inhoud. Pia Dijkstra gebruikte het begin van het debat om een in haar ogen misverstand recht te zetten: “Er wordt weleens de suggestie gewekt dat voorstanders van de abortuswet staan te juichen bij elke abortus. Het tegendeel is waar. Wij willen óók voorkomen dat vrouwen die gang moeten maken, want het is een ongelooflijk zware beslissing als je die moet nemen. Je wilt niets liever dan voorkomen dat vrouwen dat moeten doen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Abortus
- Voormalig abortusarts spreekt zich uit: "Kinderen waren seksueel overdraagbare aandoeningen"
- Selena (20) annuleerde twee keer een abortusafspraak: “Welk recht heb ik om het weg te nemen?”
- Stop met eenzijdige focus op 'anti-abortusmannen'
- Abortusonderzoek: 'Vrouwen lopen meer gezondheidsrisico's bij latere zwangerschappen'
- Een dubbel wonder bij de abortuskliniek
Meer over Abortus »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

En zo komen we op een steeds groter afglijdende schaal. Iedere keer wordt er weer stukje bij beetje van af gesnoept. Waar houdt het op ? En deze mevrouw Dijkstra voorop in de strijd tegen het prille beschermwaardige leven, wat zichzelf niet kan verdedigen. Afschuwelijk, en dat wordt nog beschaving genoemd ook.