cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
rianne versteeg aantjes zuiver zwanger
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Nienke Alblas

Het geloof van Rianne maakte tijdens haar zwangerschappen een groeispurt door

Toen Rianne ruim tien jaar geleden in verwachting was van haar eerste kindje viel het haar op dat er destijds weinig tot geen christelijke boeken waren over zwangerschap en bevallen. De schrijfster ging op zoek naar hoe God zwangerschap bedoeld heeft. Inmiddels is Rianne moeder van vier prachtige kinderen en beviel ze in september van het boek 'Zuiver Zwanger'. "Moederliefde heeft mij een dieper besef gegeven van Gods liefde voor ons", vertelt Rianne. Ze sprak met Cvandaag over de geestelijke en medische kant van een zuivere zwangerschap.

"Zwangerschap, bevallen en baby's hebben altijd al mijn interesse gehad. Daarnaast ben ik altijd al bezig geweest met het schrijven. Toen ik tien jaar geleden geen boek kon vinden met bijbelse bemoedigingen voor zwangere vrouwen, ben ik met mijn eigen aantekeningen uit dagboekjes bij de hand begonnen met het schrijven van dit boek. Toen ik een tweede keer in verwachting raakte ging dit weer leven. Ik merkte dat God mij uitnodigde om op deze manier iets voor moeders en hun kinderen te betekenen en het verlangen dat het boek er zou komen groeide."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Zwangerschap
- Ongepland zwanger op de BibleBelt? Cynthia (38) hield haar zwangerschap van een tweeling tot het einde verborgen
- Cynthia raakte twee keer ongepland zwanger en deed schuldbelijdenis in de kerk: "Ik voelde me zo verschrikkelijk dom"
- Rianne wilde God bij haar zwangerschap betrekken: "Zwangerschap en geboorte zijn behoorlijk gemedicaliseerd"
- Geert en Lianne vonden troost bij God na miskraam: "We zagen zijn hartje kloppen"
Meer over Zwangerschap »

Klik hier om het boek Zuiver Zwanger te bestellen!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Het boek was voor mij erg bemoedigend tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap. Het hielp me om zelf keuzes te maken en te bidden voor mijn ongeboren kindje en de bevalling. Alles ging niet precies zoals ik bedacht was maar God gaf me echt vertrouwen en vrede. En wat een vreugde Nu mijn zoon al bijna 6 maanden is! Ik zou t boek aan elke zwangere vrouw of vrouw met kinderwens aanraden!