cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Christa Compas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 juni 2020 door Geerten van Breugel

Humanistisch Verbond begrijpt kritiek christenen op gedragscode homopastoraat niet: "Niet raar dat vraag ons is gesteld"

Het Humanistisch Verbond stelt in opdracht van de overheid een concept-gedragscode op voor kerken als het gaat om pastorale zorg aan lhbti’ers. Dat christelijk Nederland hier kritisch op is verbaast de directeur van het Humanistisch Verbond, Christa Compas. Want, zo zegt de zegsvrouw, “het is nooit de bedoeling geweest om wat op te schrijven waar andere religies of levensbeschouwingen zich aan moeten houden”.

Al voordat het kabinet besloot dat de gedragscode er moest komen, gaf het Humanistisch Verbond aan dat ze ‘penvoerder’ wilde zijn. “We hebben altijd gezegd: we zijn bereid mensen bij elkaar te brengen en vinden het een belangrijk onderwerp.” Dat de suggestie gewekt is dat het Humanistisch Verbond de code op zou stellen, vindt Compas niet bij haar organisatie liggen. “Dat is niet vanuit onze kant gekomen. We willen het gesprek aan te gaan en het gezamenlijk maken. Dat is uiteindelijk de kracht van een convenant: het is een gezamenlijk iets, waarin mensen van verschillende religies en levensbeschouwingen zien dat hun leiders zich uitspreken tegen conversietherapie. Hoe belangrijk ik mijn organisatie ook vind, ik snap heel goed dat het voor iemand van de gereformeerde kerk op de Veluwe niet zo relevant is wat ik ervan vind. Hooguit om zich eraan te ergeren.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gedragscode homopastoraat
- Initiatiefnemer Nashvilleverklaring schrikt van gedragscode: "Christenen mogen dit niet laten gebeuren"
- SGP en ChristenUnie onaangenaam verrast door gedragscode kabinet voor homopastoraat
- Herman van Wijngaarden vindt gedragscode homopastoraat absurd: "Waar bemoeit het kabinet zich mee?"
- Nashville-predikanten bezorgd over gedragscode homopastoraat: "Mag straks ook niet meer over de hel gesproken worden?"
- Gedragscode homopastoraat voor christenen kan stap in de goede richting zijn
Meer over gedragscode homopastoraat »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Er staat ook niet geschreven dat praktiseren niet mag. Er staat dat het een gruwel Gods is, een der werken van het vlees en dat diegenen het koninkrijk Gods niet zullen beërven, al zullen er veel zijn die daar geen boodschap aan hebben.