cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Herman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

17 juni 2020 door Patrick Simons

Herman van Wijngaarden vindt gedragscode homopastoraat absurd: "Waar bemoeit het kabinet zich mee?"

Minister Hugo de Jonge kondigde vorige week in de Tweede Kamer aan dat kerken en organisaties die pastorale zorg aan lhbti’ers verlenen in de toekomst wellicht te maken krijgen met een gedragscode. Ook stichting Hart van Homo’s wordt in het onderzoeksrapport genoemd. Mede-oprichter Herman van Wijngaarden vindt de gedragscode een bizar idee en stelt dat kerken niet serieus genomen worden. CIP.nl sprak met hem en stelde hem enkele prangende vragen. “Je gaat de kerken toch ook niet vragen een gedragscode voor moslims op te stellen?”

“Ik zou bijna zeggen: waar bemoeit het kabinet zich mee?", reageert Van Wijngaarden als hij om een eerste reactie op de gedragscode gevraagd wordt. “Het is absurd dat het kabinet een gedragscode gaat opstellen en al helemaal dat ze dat door het Humanistisch Verbond laten doen. Ik kan er echt niet bij hoe je het in je hoofd haalt om dit te bedenken. Ik zag een dominee die sarcastisch twitterde: ‘Straks laten we GroenLinks een gedragscode opstellen voor de VVD.’ Ik snap werkelijk niet waar ze mee bezig zijn. Bovendien is het ook nog eens erg ontactisch. Hoe serieus neem je de kerk eigenlijk als je een andere stroming in de maatschappij een gedragscode voor ze op laat stellen?”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gedragscode homopastoraat
- Initiatiefnemer Nashvilleverklaring schrikt van gedragscode: "Christenen mogen dit niet laten gebeuren"
- SGP en ChristenUnie onaangenaam verrast door gedragscode kabinet voor homopastoraat
- Humanistisch Verbond begrijpt kritiek christenen op gedragscode homopastoraat niet: "Niet raar dat vraag ons is gesteld"
- Nashville-predikanten bezorgd over gedragscode homopastoraat: "Mag straks ook niet meer over de hel gesproken worden?"
- Gedragscode homopastoraat voor christenen kan stap in de goede richting zijn
Meer over gedragscode homopastoraat »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Dank voor je bereidheid om steeds maar weer je te verantwoorden, Herman.